Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat ieri, din nou, judecarea contestaţiei Elenei Udrea faţă de menţinerea controlului judiciar în dosarul „Gala Bute", după o nouă cerere de abţinere a completului. S-a formulat o nouă cerere de abţinere a completului de judecată, admisă ulterior şi astfel cauza a fost trimisă spre repartizare aleatorie.
La ieşirea din sediul ÎCCJ, Udrea, foarte bine dispusă şi, ca de obicei elegantă şi pusă la punct, a declarat că are multe proiecte în plan.
„Am câteva iniţiative legislative. Să votez Codul fiscal după ce decid cei de la guvernare să-l aducă la vot în Parlament din nou, dar şi multe altele, legate chiar şi de legislaţia în domeniul sănătăţii, scandalul acesta cu legalizarea sau nu a atenţiilor acordate medicilor. Am discuţii cu medici din toată ţara. Deci, lucruri importante care ar trebui să fie în preocuparea parlamentarilor dacă parlamentarii nu ar veni cu lista de preocupări de la partid", a enumerat fosta blondă de la Cotroceni, pe un ton serios, de om politic.
Amintiri din Guvernul Boc
„Cred că este umilitor să legalizezi şpaga la medic", a adăugat oarecum indignată fosta protejată a lui Băsescu, ea însăşi acuzată în dosarul „Gala Bute" de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
„Eu cred că este umilitor să legalizeze şpaga la medic. M-am bucurat să văd că mişcarea protestatară de pe Facebook a medicilor de a refuzat această propunere, iar între timp văd că şi prin Guvern şi-au dat seama că este o gafă de proporţii, pentru că aşa, mergând pe principiul celor care sunt plătiţi din banul public, şi funcţionarii publici au salarii mici, de ce n-am legaliza şpaga şi în administraţia publică, şi la primării, şi la minister. Nu asta este soluţia, iar această măsură arată un guvern slab, care găseşte ca singur mijloc şi singură soluţie de a asigura venituri decente pentru medici o plată la negru din partea populaţiei. Soluţia este să se creeze, prin contracte ale medicilor cu spitalele, posibilitatea ca medicii să fie plătiţi conform muncii, calităţii şi volumului de muncă pe care îl depun. Această propunere chiar exista în vechea lege a sănătăţii, pe care o promovase cabinetul Boc, din care am făcut parte, dar au existat ceva proteste prin stradă, de asta a şi căzut şi Guvernul Boc. şi ăsta era un aspect bun", a spus Elena Udrea, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
Încă se judecă
În 4 august, ÎCCJ a decis ca Elena Udrea să fie judecată în continuare sub control judiciar în dosarul „Gala Bute".
Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.