Cinci membri ai Secţiei au votat împotriva avizării, iar unul pentru.
Potrivit procedurii, numirea procurorului general se face de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Avizul CSM este consultativ.
Avizul a fost dat în condiţiile în care, joi, membrii Secţiei pentru procurori a CSM i-au reproşat Laurei Kovesi declaraţiile cu privire la Consiliu, faptul că nu a venit la multe şedinţe ale instituţiei şi faptul că a atacat cu recursuri toate hotărârile privind drepturile salariale ale procurorilor.
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut joi, în cadrul şedinţei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, că este nevoie de "un procuror decis şi curajos", solicitând CSM aviz favorabil pentru reînvestirea în funcţie a Laurei Kovesi.
Ministrul Justiţiei a mai spus că este nevoie de un procuror general care să ştie să lucreze în echipă şi să spună "nu" atunci când e cazul. Cătălin Predoiu a precizat că Laura Codruţa Kovesi a primit mandatul de procuror general în condiţii dificile, când şi "Ministerul Public era uşor dezorganizat". "Este încă mult de făcut pentru a avea un minister pe deplin eficient", a spus Cătălin Predoiu, adăugând că "procurorul general în funcţie poate face ceva în această direcţie".
"Procurorul general Laura Codruţa Kovesi merită învestitura", a încheiat ministrul Justiţiei.
