La ei trebuia să ajungă banii ceruţi de Ludovic Orban? | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

La ei trebuia să ajungă banii ceruţi de Ludovic Orban?

Cozmin Guşă, unul dintre acţionarii postului de televiziune Realitatea, şi Sorin Oancea, acţionar B1 TV, au mers ieri la sediul DNA. Amândoi au fost citaţi ca martori în dosarul liberalului Ludovic Orban. Orban a fost pus sub acuzare pentru că i-ar fi cerut unui om de afaceri 50 de mii de euro pentru două persoane cu funcţii de decizie din cadrul a două posturi de televiziune. Totul în contextul campaniei electorale pentru alegerile locale. După ce a fost plasat sub control judiciar, Orban a anunţat că îşi retrage candidatura pentru Primăria Capitalei.

Neagă orice implicare

Cei doi oameni de televiziune au declarat că nu au cerut şi nici nu li s-au oferit bani din partea lui Ludovic Orban. Cozmin Guşă a precizat că nu i se pare normal ca televiziunile private să fie obligate să asigure gratuit prezenţa candidaţilor pe micile ecrane.
Sorin Oancea a precizat şi el că politicienii prezenţi în emisiunile B1TV nu trebuie să achite vreo sumă de bani pentru acest lucru.
„Noi nici n-am cerut, nici nu ni s-a oferit, nici n-a avut loc vreo discuţie de genul ăsta. Singura discuţie pe care am avut-o cu Ludovic Orban despre campania lui am făcut-o la cererea lui, pe 24 martie. Asta a fost singura întâlnire pe care am avut-o şi am vorbit despre campanie, despre şansele lui, explicându-i atunci că felul în care vom colabora cu toate partidele, nu doar cu PNL-ul, este între structura centrală a partidului şi departamentul de publicitate al televiziunii, conform legii", a declarat Cozmin Guşă.
Sorin Oancea a precizat, la rândul său: „Nu avem ce să ne reproşăm noi, ca post de televiziune, şi nici eu ca persoană. (...) E mai degrabă o răzbunare între oameni politici, oameni de afaceri, în care suntem traşi practic şi noi, absolut aiurea (...) Ultima întâlnire a fost în vinerea dinainte de a fi chemat dânsul la audieri. (...) Repet, nu am discutat niciun moment despre niciun fel de sumă de bani pentru că este ilegal. Adică legea nu-ţi permite să iei bani. I-am declarat dnei procuror că nu am avut nicio discuţie cu el despre bani sau condiţii comerciale şi, de asemenea, i-am spus că nu avem ce să ne reproşăm noi ca post de televiziune", a declarat Oancea, citat de Agerpres.
„Părerea mea... e mai degrabă o răzbunare între oameni politici, de afaceri, în care suntem traşi practic şi noi, absolut aiurea (...) Ultima întâlnire (cu Ludovic Orban - n.r.) a fost în vinerea înainte de a fi chemat dânsul al audieri. Nu am discutat niciun moment de niciun fel de sumă de bani pentru că este ilegal. Legea nu-ţi permite să iei bani", a arătat Oancea.
„Cum ar veni, el cerea bani pentru mine sau pentru B1. De ce să ceri bani cash pentru un patron de televiziune, de ce nu te duci să faci un contract, eventual? De ce trebuie să ceri cash? Asta mi se pare suspect", a afirmat Oancea. El a mai menţionat că nu s-a mai văzut cu Orban după ce a fost constituit dosarul.

Guşă explică

Guşă susţine că nu a cerut bani şi nici Ludovic Orban nu i-a oferit bani pentru invitaţii în studiourile Realitatea TV în campania electorală.
„Poate că acest caz, Ludovic Orban, o să-i înveţe pe politicieni despre cele două mari restanţe pe care le au, respectiv legea finanţării partidelor politice de care nu au avut grijă, respectiv felul în care îşi bat joc de mass-media şi de televiziuni în timpul campaniei. Vă reamintesc că televiziunile private sunt obligate să presteze pe gratis şi pentru toţi candidaţii, în condiţiile în care asta nu înseamnă economie de piaţă. Partidele au un produs care se numeşte candidatul, pe care ne obligă să-l promovăm gratuit, ei câştigând mereu din acest lucru. Eu militez, la fel cum e în orice ţară civilizată, pentru ca în condiţii de totală transparenţă şi legalitate televiziunile private să fie plătite de către candidaţii partidelor sau independenţi care doresc să-şi facă vizibile strategiile pe care le au pentru cetăţeni. Aşa cum e acum nu e corect pentru că printre aceşti candidaţi se află foarte multe rebuturi pe care noi suntem obligaţi pe gratis şi în condiţii egale pentru toţi să-i promovăm", a spus Guşă, citat de Agerpres şi preluat de TVR.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro