Licitaţie pentru Staţia de Deşeuri de la Vădeni, Dubla 2 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Licitaţie pentru Staţia de Deşeuri de la Vădeni, Dubla 2

• procedura este programată pentru luna mai şi are o valoare de circa 5,3 milioane de euro, fără TVA • anterior, Consiliul Judeţean Brăila a reziliat contractul cu vechiul proiectant/executant pentru acest obiectiv investiţional pe motiv că lucrările au bătut pasul pe loc şi au fost mult întârziate

 

Consiliul Judeţean Brăila face o nouă încercare în atribuirea contractului privind realizarea investiţiei în Staţia de Sortare şi Tratare Mecano-Biologică de la Vădeni după ce prima tentativă a eşuat lamentabil.

Înainte de a trece la prezentarea detaliilor privitoare la această licitaţie, vă reamintim, pe scurt, că în 2015 acelaşi contract, în valoare de 25,2 milioane de lei, a fost atribuit asocierii  SC “Efacec Central Europe Limited” SRL, SC “Efacec Engenharia e Sistemas” SA, SC “Teloxim Con” SRL, însă, deşi ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 23 martie 2015, proiectul nu a fost adus nici măcar la stadiul de fundaţie. “Termenul de realizare a activităţii de proiectare era de 4 luni şi s-a realizat în 9 luni, înregistrându-se întârzieri în predarea Proiectului tehnic. Ulterior, antreprenorul a constatat existenţa unor erori de proiectare şi a solicitat optimizarea proiectului. Întrucât execuţia lucrărilor a avut un ritm foarte lent, de doar 1% într-un interval de 20 de luni, autoritatea contractantă a reziliat contractul, urmând să relanseze achiziţia pentru realizarea acestui contract de proiectare şi execuţie”, ne declara, recent, Ionel Epureanu, vicepreşedintele CJ Brăila.

Revenind, în anunţul de licitaţie se face vorbire despre o valoare a contractului de circa  24,166 milioane lei, fără TVA (echivalentul a circa 5,3 milioane de euro), fiind prinse aici atât proiectarea cât şi execuţia investiţiei de la Vădeni “Construcţie Staţie Sortare şi Staţie MBT Vădeni” din cadrul Proiectului “Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Brăila”. De precizat că prima staţie are o capacitate de 30.000 tone/an, în timp ce staţia de tratare mecano-biologică are o capacitate de 26.000 tone/an. Pe lângă proiectare şi execuţie, viitorul câştigător al licitaţiei va trebui să asigure, printre altele, inclusiv furnizarea şi montarea utilajelor şi echipamentelor tehnologice în cele două staţii, testarea lor şi punerea în funcţiune. Termenul de finalizare anunţat este de 18 luni de la data atribuirii contractului.

Firmelor interesate li se cere constituirea unei garanţii de participare în cuantum de 241.664 lei, iar adjudecatarul va constitui în plus şi o garanţie de bună execuţie reprezentând 10% din valoarea finală a contractului.

O altă cerinţă impusă este aceea ca ofertanţii să facă dovada că media cifrei de afaceri globală din ultimii 3 ani (2013 - 2015) depăşeşte 24,166 milioane lei, fără TVA. În plus, trebuie să dovedească faptul că au disponibilităţi băneşti, resurse reale negrevate de datorii, sau linii de credit pentru minim 3 luni de derulare a contractului, conform graficului de execuţie, în valoare de 2.819.424 lei.

În ce priveşte capacitatea tehnică, cerinţa impusă este ca ofertanţii să fi executat în cadrul a maxim trei contracte proiectări similare în valoare cumulată de minim 0,845 milioane lei, precum şi execuţia unor lucrări de construcţii de peste 22,866 milioane lei.

Tipul procedurii alese pentru această procedură este “licitaţia deschisă”, cu unic criteriu de selecţie “preţul cel mai scăzut”.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitaţie expiră marţi, 18 aprilie, ora 16.00, iar data limită de evaluare a ofertelor este vineri, 12 mai, ora 18.00.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro