Pe de alta parte, senatorul PSD Aurel Simionescu, a explicat ca, teoretic, motiunea ar trebui sa treaca si ca nu vede de ce nu s-ar intimpla asa: "Noi vom vota pentru ea si in mod normal, ar trebui sa treaca. Referitor la cele spuse de domnul Stancu, asta a fost genul de afirmatie pe care si eu am facut-o atunci cind nu aveam textul in fata. Dar acum cred ca motiunea isi are rostul ei si ca va fi votata. Luni, atunci cind Stancu a facut afirmatia ca PSD nu are nevoie de motiune, nu se stiau inca datele problemei, de atunci s-au mai schimbat lucrurile".
Ferm pe pozitie s-a aratat deputatul PSD Mihai Tudose, care a declarat ca va vota motiunea pentru ca, indiferent ce guvern va fi, ar fi mai bun decit actualul: "Eu sper sa treaca. Eu o voi vota. Recunosc, poate ar fi trebuit ca unele lucruri legate de motiune sa fi fost mai bine facute. Poate nu trebuia sa taraganam atit. Dar rezultatul va fi acelasi. Mai rau nu se poate. Eu o sa votez motiunea pentru ca vreau un guvern care sa aiba ca prioritate cetatenii si Romania, care sa aiba in vedere obiective de dezvoltare nationala pe termen lung si nu de azi pe miine. Un guvern care sa actioneze in interesul cetatenilor si nu al unui partid".
La rindul lor, reprezentantii PLD cred ca motiunea va trece fara nici o grija, si ca guvernul Tariceanu II are zilele numarate. Senatorul PLD Dan Sabau : "Votul nostru va fi ferm pentru inlaturarea acestui guvern. Desi sint unele aspecte care nu mi se par in regula la motiunea inaintata de PSD, ea coincide cu scopul nostru, asa ca o vom sustine. Important e sa ne atingem scopul. Cred ca va trece".
Deputatul PLD Gabriel Sandu: "265 de parlamentari si-au exprimat intentia de a vota motiunea. Vom vota la vedere impotriva acestui guvern care a condus Romania dintr-o eroare".
La rindul sau, deputatul PD Horia Vasioiu ne-a declarat ca voteaza clar pentru motiune, insa si-a exprimat ingrijorarea referitor la unii membri ai PSD care ar putea sa nu voteze pentru: "Noi vom vota pentru, cu bilele la vedere. Daca va trece sau nu, depinde numai de unii membri PSD care ma tem ca vor vota impotriva. Sint destui de acolo care sint impotriva motiunii", a mai adaugat Vasioiu.
Alin Teodorescu agita spiritele in PSD
Atitudinea social - democratului Alin Teodorescu nu este o noutate, parlamentarul brailean facind deseori valuri prin declaratiile sale contra curentului general din PSD. In ceea ce priveste motiunea, acesta sustine ca indiferent daca ea va fi adoptata sau nu, PSD va intra deja infrint in campania pentru europarlamentare. Presa centrala consemneaza faptul ca Teodorescu arata, intr-o analiza a evolutiei PSD in sondajele de opinie, de la alegerile din 2004 pina in prezent, ca declinul PSD in sondaje a fost declansat de intilnirea informala de la Bran a liderilor social democrati, cind acestia au decis sa depuna motiunea de cenzura, dupa ce partidul "reusise" sa ajunga la procentele de la inceputul lui 2007. Teodorescu ii numeste pe cei patru lideri PSD (Ilie Sirbu, Liviu Dragnea, Victor Ponta si Dan Nica) care au insistat, cu ocazia intilnirii de la Bran sa fie depusa motiunea - La Famiglia.