Medicul Conrad Murray a contestat condamnarea sa în cazul Michael Jackson | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Medicul Conrad Murray a contestat condamnarea sa în cazul Michael Jackson

Pe de altă parte, Murray s-a consultat în legătură cu formularea apelului cu avocatul Nareg Gourjian, unul dintre cei care l-au reprezentat la primul proces.

Gourjian a precizat că fostul său client este încrezător că judecătorii Curţii de Apel îl vor achita.

Medicul Conrad Murray a fost condamnat, marţi, prin decizia unei instanţe din Los Angeles, la patru ani de închisoare cu executare, pentru implicarea sa în moartea cântăreţului Michael Jackson. Murray a fost condamnat la pedeapsa maximă în acest caz, aşa cum au cerut procurorii.

Medicul lui Michael Jackson, Conrad Murray, a fost găsit vinovat la începutul lunii noiembrie, pentru uciderea involuntară a cântăreţului. Acesta a aşteptat în spatele gratiilor sentinţa, a cărei pronunţare a fost stabilită pentru marţi, judecătorul refuzând eliberarea lui pe cauţiune, transmite CNN.

Judecătorul Michael Pastor de la Curtea Supremă din Los Angeles a ordonat, la începutul lunii noiembrie, plasarea imediată în detenţie a medicului Conrad Murray până la data la care îi va fi anunţată pedeapsa. Comportamentul imprudent al doctorului prezintă un risc pentru securitatea publicului, iar detenţia este conduita potrivită, a argumentat judecătorul, care a refuzat orice cauzţiune.

După şase săptămâni de proces şi două zile de deliberări, Conrad Murray a fost găsit vinovat, pe 8 noiembrie, de uciderea involuntară a lui Michael Jackson.

Cântăreţul a fost găsit fără viaţă, la 25 iunie 2009, în locuinţa sa închiriată la Los Angeles, iar autopsia a relevat o supradoză de propofol, un anestezic puternic, administrat numai în spitale, plus o combinaţie de alte sedative.

Conrad Murray, în vârstă de 58 de ani, cu reputaţie de cardiolog experimentat, fusese angajat de Michael Jackson pentru a-i superviza revenirea fizică pe scenă, după o pauză de mai mulţi ani.

Procurorii au spus că medicul se face vinovat de o neglijenţă crasă, care a dus la moartea cântăreţului, prin faptul că i-a administrat propofol pacientului. Murray, care a pledat nevinovat la proces, a recunoscut că i-a administrat mici doze de propofol artistului. Michael Jackson avea probleme cu somnul şi era dependent de sedative. Avocatul lui Murray a susţinut la proces că meagastarul şi-a administrat singur doza letală de anestezic - pe care îl folosea pentru a putea dormi - când medicul ieşise din cameră.

Având datorii mari, estimate la 750.000 de dolari, angajarea lui Conrad Murray ca medic personal al lui Michael Jackson părea o adevărată salvare. Medicul primea de la megastar un salariu de 150.000 de dolari pe lună, iar artistul părea să aibă mare încredere în el. Murray a apucat să încaseze două salarii ca medic personal al lui Michael Jackson.

Juraţii - şapte bărbaţi şi cinci femeie - au anunţat luni, după nouă ore de deliberări, că doctorul Conrad Murray se face vinovat de omor involuntar. Decizia a fost luată cu unanimitate. Medicul de culoare riscă maxim patru ani închisoare şi ridicarea dreptului de a mai profesa.

Juriul - format dintr-un singur afro-american, şase albi şi cinci hispanici - şi-a început deliberările vineri, dar a avut pauză în weekend şi şi-a reluat consultările luni.

Înainte de verdict, fanii lui Michael Jackson - în jur de 100 - strânşi în faţa tribunalului agitau pancarte şi strigau "Vinovat! Vinovat!". Ei au izbucnit în urale în momentul anunţării verdictului. În schimb, Murray a stat pe scaun calm, cel mai probabil aşteptându-se la acest verdict.

Decesul lui Michael Jackson, la 50 de ani, a survenit cu trei săptămâni înainte ca pop-starul să se întoarcă pe scenă cu o serie de concerte programate la Londra.

Paramedicii, chemaţi la locuinţa megastarului, au încercat în zadar să-l resusciteze pe cântăreţ şi l-au dus la spital, unde a fost declarat mort. Procurorii au spus că Murray, care se afla în locuinţa lui Michael Jackson în momentul decesului, se face vinovat de neglijenţă crasă pentru că i-a administrat pacientului acasă un anestezic puternic, pentru că nu l-a monitorizat continuu, pentru că a întârziat să cheme serviciul de urgenţă şi pentru că nu a spus personalului medical că îi dăduse cântăreţului propofol.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro