De altfel, medicul în vârstă de 58 de ani, care îşi execută pedeapsa în condiţii de maximă securitate, a contestat condamnarea sa, iar în cazul în care cererea de eliberare i-ar fi admisă, ar fi dispus să moarte o brăţară de monitorizare, dar şi să îşi caute un loc de muncă, pentru a îşi întreţine familia.
Medicul, căruia i s-a interzis prin decizie judecătoarească să mai profeseze, intenţionează să se reprezinte singur la judecarea apelului.
Conrad Murray a fost condamnat, pe 29 noiembrie 2011, prin decizia unei instanţe din Los Angeles, la patru ani de închisoare cu executare, pentru implicarea sa în moartea cântăreţului Michael Jackson. Murray a fost condamnat la pedeapsa maximă în acest caz, aşa cum au cerut procurorii.
Medicul lui Michael Jackson, Conrad Murray, a fost găsit vinovat la începutul lunii noiembrie 2011, pentru uciderea involuntară a cântăreţului. Acesta a aşteptat în spatele gratiilor sentinţa, judecătorul refuzând eliberarea lui pe cauţiune.
Judecătorul Michael Pastor de la Curtea Supremă din Los Angeles a ordonat, la începutul lunii noiembrie 2011, plasarea imediată în detenţie a medicului Conrad Murray până la data la care îi va fi anunţată pedeapsa. Comportamentul imprudent al doctorului prezintă un risc pentru securitatea publicului, iar detenţia este conduita potrivită, a argumentat judecătorul, care a refuzat orice cauţiune.
După şase săptămâni de proces şi două zile de deliberări, Conrad Murray a fost găsit vinovat, pe 7 noiembrie 2011, de uciderea involuntară a lui Michael Jackson.
Cântăreţul a fost găsit fără viaţă, la 25 iunie 2009, în locuinţa sa închiriată la Los Angeles, iar autopsia a relevat o supradoză de propofol, un anestezic puternic, administrat numai în spitale, plus o combinaţie de alte sedative.
Conrad Murray, în vârstă de 58 de ani, cu reputaţie de cardiolog experimentat, fusese angajat de Michael Jackson pentru a-i superviza revenirea fizică pe scenă, după o pauză de mai mulţi ani.
Procurorii au spus că medicul se face vinovat de o neglijenţă crasă, care a dus la moartea cântăreţului, prin faptul că i-a administrat propofol pacientului. Murray, care a pledat nevinovat la proces, a recunoscut că i-a administrat mici doze de propofol artistului. Michael Jackson avea probleme cu somnul şi era dependent de sedative. Avocatul lui Murray a susţinut la proces că meagastarul şi-a administrat singur doza letală de anestezic - pe care îl folosea pentru a putea dormi - când medicul ieşise din cameră.
Având datorii mari, estimate la 750.000 de dolari, angajarea lui Conrad Murray ca medic personal al lui Michael Jackson părea o adevărată salvare. Medicul primea de la megastar un salariu de 150.000 de dolari pe lună, iar artistul părea să aibă mare încredere în el. Murray a apucat să încaseze două salarii ca medic personal al lui Michael Jackson.