Din informatiile oferite de Traian Casandra, sef serviciu in cadrul directiei, cel mai important proiect, in valoare de 134.189.000 lei - adica in jur de 30 de milioane de euro - este cel de reabilitare a Bulevardului Dorobanti. "Aici dorim sa reabilitam atit tot ce inseamna trama stradala, cit si canalul colector de dedesubt". Referitor la acest lucru, primarul a mai adaugat ca vechiul canal, care se intinde pe sub bulevardul Dorobanti, dateaza din 1911 si ca deja este depasit: "In contextul in care vom da drumul noului canal colector, de pe Rosiori, cel vechi va putea intra in conservare pina in momentul in care va fi si el reabilitat. Atunci va functiona in paralel cu cel nou".
In ceea ce priveste cel de-al doilea proiect de anvergura, primarul Cibu ne-a explicat ca este vorba de construirea unui nou inel de centura in jurul Brailei, cel de-al treilea, care sa porneasca din zona cabanei Stejarilor, pe linga ANL-urile din Lacu Dulce, la un moment dat sa treaca printr-un pasaj aerian peste soseaua Rimnicu Sarat si sa se continue pina la soseaua Baldovinesti. "Avind in vedere ca in Lacu Dulce se va construi si un nou Spital Judetean, se vor mai face si alte ANL-uri, zona se va dezvolta si, in acest moment, accesul este destul de dificil in zona. Trebuie sa cream oamenilor conditii civilizate de transport in zona", a mai spus primarul. Asa cum a prevazut Directia de Programe a Primariei acest proiect se va ridica la 60.764.000 lei. Un alt proiect al carui studiu de fezabilitate este deja gata se refera la reabilitarea strazii Grivita. Asa cum ne-a informat Casandra, acest proiect prevede si un studiu privind transportul public de persoane pe aceasta strada, eventual cu automobile ecologice. Acest proiect va costa in jur de 26.150.000 lei.
In rest, Primaria are in lucru inca doua proiecte privind reabilitarea corpurilor D, E, F ale Spitalului "Sf. Maria" de la Baldovinesti si reabilitarea soselei Bac. "Ne-am gindit ca primul proiect va costa in jur de 1.424.000 lei, iar cel de al doilea estimam ca va costa aproximativ 1.403.000 lei. Credem ca pina la sfirsitul lunii martie si aceste studii vor fi gata ca sa putem fi pe deplin pregatiti sa le depunem, in momentul in care UE va da drumul la accesari de fonduri structurale. Din cite am inteles noi, o sa mai dureze 4 - 5 luni si apoi o sa inceapa batalia pentru finantari. Dar noi credem ca sintem pregatiti", a mai adaugat Casandra.