O încercare de resuscitare a sportului nostru naţional | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

O încercare de resuscitare a sportului nostru naţional

În ultima perioadă, federaţia de profil a tot încercat să reactiveze fostele centre de tradiţie în practicarea oinei, în speranţa că va reaprinde flacăra dragostei faţă de acest sport, însă, în paralel cu aceste demersuri, s-a încercat cucerirea de noi teritorii în acest demers de relansare a sportului naţional al României.

Satul Tătaru din judeţul Brăila, unde de curând s-a şi inaugurat o astfel de bază sportivă, iar populaţia de acolo a învăţat foarte repede regulile de joc, face parte din cea de-a doua categorie.

Dacă până acum doi ani oina era o necunoscută pentru tinerii comunei, la manifestarea care a avut loc cu prilejul "Cupei Tătaru" membrii comunităţii locale au venit în număr foarte mare pentru a asista la prima competiţie de oină desfăşurată pe aceste meleaguri.

Au fost prezenţi, de asemenea, şi reprezentaţi ai comunelor Bărăganu, Roşiori, Dudeşti, Jugureanu, Ciocile, Ulmu şi din oraşul Însurăţei, iar la finalul manifestărilor i-au solicitat sprijin preşedintelui Federaţiei Române de Oină în vederea înfiinţării de echipe în aceste localităţi.

"Harta sportului nostru naţional începe încet, încet să se mărească", a spus Nicolae Dobre, preşedintele federaţiei

Manifestările prilejuite de Cupa "Tătaru" au început cu şedinţa tehnică, după aceea a urmat festivitatea de inaugurare a terenului de joc, singurul de acest fel deţinut de către un club afiliat la federaţie, a continuat cu slujba de sfinţire, care a fost oficiată de un sobor de trei preoti, apoi au început meciurile de juniori.

Cel mai aşteptat moment a fost meciul demonstrativ dintre Frontiera Tomis Constanţa, campioana natională en titre, şi Straja Bucureşti, vicecampioana României. Cele două echipe şi-au respectat blazonul şi, puternic impulsionate de numerosul public prezent, care între timp a deprins şi regulile jocului, au oferit un spectacol de oină în adevăratul sens al cuvântului.

Pe parcursul derulării întregului eveniment, Nicolae Dobre, preşedintele federaţiei, a prezentat publicului regulile de joc, precum şi numeroase aspecte din istoria oinei.

"Harta sportului nostru naţional începe încet, încet să se mărească şi cred că această manifestare de la Tătaru va fi cu siguranţă punctul de plecare al dezvoltării oinei la nivelul judeţului Brăila. Poate astfel de iniţiative, unde câţiva oameni inimoşi, care nu au văzut în viaţa lor un meci de oină, au construit de la zero o bază pentru acest sport, vor fi urmate şi de alţii, pentru că avem mare nevoie să ne individualizăm în marea familie a sportului românesc", a precizat Nicolae Dobre.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro