O familie pentru un copil, nu un copil pentru o familie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

O familie pentru un copil, nu un copil pentru o familie

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila organizează, în perioada 1-8 martie, "Zilele adopţiei", eveniment care se înscrie în campania de promovare a adopţiei naţionale. Acest demers se derulează la nivel naţional, fiind implementat de Oficiul Român pentru Adopţii şi are drept scop creşterea numărului adopţiilor naţionale şi creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la procedura adopţiei, particularităţile şi importanţa fiecărei etape în parte. În acest sens, DGASPC Brăila aduce la cunoştinţa opiniei publice brăilene interesate procedura adopţiei interne şi paşii de urmat pentru a adopta un copil aflat în sistemul de protecţie, detalii pe care le vom prezenta în ediţiile viitoare.
Adopţia în România este reglementată de o legislaţie în concordanţă cu tratatele internaţionale ratificate de România şi cu practicile europene în domeniul adopţiei. Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2005. Principiile de la care s-a pornit în reglementarea adopţiei în România se referă la promovarea interesului superior al copilului şi asigurarea stabilităţii şi continuităţii în îngrijirea, creşterea şi educarea acestuia, ţinând cont de originea sa etnică, religioasă, culturală şi lingvistică, principii existente în Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului. Elementul central al Legii nr. 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei îl constituie identificarea unei familii pentru un copil, nu a unui copil pentru o familie. "Drepturile copilului sunt prioritare şi sunt luate în considerare înaintea nevoilor şi dorinţelor unei familii care doreşte să adopte un copil. De menţionat este faptul că se iau în considerare şi se respectă dorinţele persoanei/familiei potenţial adoptatoare, dar nu li se acordă prioritate în raport cu nevoile copilului, ci se analizează măsura în care ele corespund interesului superior al copilului. Adopţia implică multă responsabilitate, disponibilitate, devotament, întelegere şi deschidere din partea familiei adoptatoare", a subliniat Simona Cimpoae, directorul adjunct al DGASPC Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro