Astfel, deputatul democrat Horia Vasioiu ne-a declarat ca nu stie sigur daca legea va fi dezbatuta luni, avind in vedere scuzele pe care le tot gaseste presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, pentru a amina acest lucru. Acesta ne-a asigurat insa ca, atunci cind in sfirsit se va vota, el va fi "pentru": "Normal ca votez pentru. Pensionarii au nevoie disperata de aceasta lege. Acum, sincer, nu stiu cind se va vota. Nu stiu daca luni va intra, pentru ca se tot incearca aminarea ei. Vom vedea, dar eu cred ca atunci cind in sfirsit se va vota, toata lumea va fi pentru".
"Bani sint, Guvern nu avem"
La rindul sau, deputatul PSD Mihai Tudose a explicat ca in contextul in care PSD a initiat aceasta lege, e absolut firesc ca toti reprezentantii acestui partid, din Camera Deputatilor, sa voteze pentru. Temerea lui e insa alta: "Dupa mine, legea trebuie sa iasa, dar se pare ca, dupa cum sint conduse lucrarile Camerei Deputatior, Guvernul PNL nu doreste sa iasa. Ni s-a spus ca nu sint bani, asa ca am cerut sa vina ministrul de resort sa ne zica asta in fata. Cum nu a aparut la lucrari, am inteles ca bani sint, Guvern nu avem. Daca nu se voteaza luni, se mai amina doua saptamini, intram in vacanta, apoi vine toamna si incep alte discutii. Apoi se voteaza rectificarea de buget, in care legea nu o sa fie cuprinsa, dupa care bugetul in care, la fel, nu o sa fie cuprinsa, si, daca apucam sa o votam totusi dupa aceea, nu o sa fie de nici un folos timp de un an".
La rindul sau, deputatul PLD Gabriel Sandu s-a aratat de parere ca aceasta tevatura nu este decit un joc politic, de data aceasta intimplator si spre binele cetatenilor, menit sa puna din nou PSD pe un loc bun in sondaje: "Noi toti vom vota pentru. Problema este alta. PNL si-a dat seama ca nu poate guverna cu un guvern care are doar 20% sprijin politic. Este incoltit. Intre timp, PSD profita de acest lucru si marseaza pe aceasta lege. Stie ca PNL o sa se agate de faptul ca nu sint bani sau ca nu s-a facut executie bugetara. Daca aceasta lege nu va fi pusa in practica din vina PNL, PSD o sa aiba un plus mare de imagine la populatie. Adica au incercat sa faca ceva, dar PNL nu a vrut. Pentru ca PSD a incercat sa il dea jos pe Basescu impreuna cu PNL, a scazut in sondaje, si, prin orice metoda, trebuie acum sa se debaraseze de PNL care tot scade. Deci toata povestea cu aceasta lege este tocmai potrivita pentru acest lucru. Eu sper sa se ajunga si sa se voteze, pentru ca nu cred ca e cineva care crede ca nu e totusi o lege buna".
Virsta de pensionare pentru medici, indiferent de sex - 65 de ani
In ceea ce ii priveste pe cei doi senatori de Braila, cel PSD Aurel Simionescu si pe cel PLD Dan Sabau, acestia ne-au declarat ca au sustinut aceasta lege si cred ca s-ar face o mare greseala daca s-ar vota impotriva. Mai mult, senatorul PLD Sabau ne-a declarat ca tocmai a trecut prin Senat o lege al carei initiator este, care permite doctorilor sa profeseze pina la 65 de ani, indiferent de sex: "Un doctor nu ajunge sa puna parafa decit de la 35 de ani incolo. Asa ca femeile erau cele mai afectate de actuala lege a pensionarii. Nu aveau foarte mult timp la dispozitie pentru a profesa. Iar un medic bun se formeaza in timp, la fel si reflexele, flerul si tot ceea ce presupune meseria de medic. De asta am zis sa stabilim aceasta limita de virsta pentru toata lumea. In plus, cum in curind o sa ne plece multi medici tineri in afara, trebuie sa echilibram cumva situatia", a mai adaugat Sabau.