Peste 1.000 de profesori pot obţine a doua specializare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Peste 1.000 de profesori pot obţine a doua specializare

Un proiect dezvoltat de Ministerul Educaţiei, implementat la nivel naţional, oferă profesorilor oportunitatea de a obţine o a doua specializare şi astfel vor putea avea norma completă într-o singură şcoală şi să fie consideraţi cadre didactice calificate şi pentru cea de-a doua specializare. Proiectul intitulat "Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră" a fost demarat la 1 ianuarie. Prin acest proiect profesorii vor putea obţine la sfârşitul perioadei de până la doi ani de studii postuniversitare o diplomă de conversie profesională care le va facilita asigurarea normei didactice într-o singură şcoală. Ei vor deveni profesori mai bine pregătiţi, cu informaţii actualizate din domeniul disciplinei de studiu, beneficiind, totodată, de experienţa parcurgerii unui program modern de studii, adaptat nevoilor lor de formare, precum şi de condiţii şi facilităţi adecvate învăţământului la distanţă, se susţine în comunicatul emis de Ministerul Educaţiei.

Formarea celor 1.000 de cadre didactice se realizează în formatul educaţiei la distanţă şi fiecare program de studii conţine un modul de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiei (TIC). Cele 12 domenii de specializare vizate sunt: matematică, fizică, chimie, biologie, educaţie tehnologică, tehnologia informaţiei, limba şi literatura română, limba şi literatura engleză, limba şi literatura franceză, psihopedagogie, geografie şi istorie. Tot din grupul ţintă fac parte şi cadre didactice din instituţiile partenere, 100 dintre acestea urmând să fie instruite în specificul educaţiei la distanţă.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 3 ani, fiind implementat în parteneriat cu: European Foundation for Quality in eLearning - EFQUEL, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea din Bucureşti, SC Omnia International SRL şi SC Contrast Advertising SRL.

Mai multe informaţii privind acest proiect se pot obţine de la adresa website: http://proiecte.pmu.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro