Peste 13.000 de pensionari de invaliditate, luaţi la control | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Peste 13.000 de pensionari de invaliditate, luaţi la control

16pens* au fost verificaţi aproape 80 de pensionari de invaliditate, dintre care şapte au fost chemaţi la reexaminare medicală * pentru pensionarii negăsiţi la domiciliu, unde există semne de întrebare, Casa de Pensii va sesiza Comisia de Expertiză Medicală

Casa Judeţeană de Pensii Brăila a demarat, din 21 iunie, o campanie de verificare a dosarelor pensionarilor de invaliditate. În evidenţele CJP Brăila sunt aproape13.000 pensionari de invaliditate care fac obiectul verificărilor, număr care reprezintă circa 13% din numărul total al pensiior de stat. Într-o primă etapă, ţinta controalelor sunt pensionarii de invaliditate care au optat ca modalitate curentă de plată a pensiei plata prin cont bancar, însă verificările vor fi extinse la toţi beneficiarii. "Totul a pornit de la o analiză făcută la nivelul Ministerului Muncii şi al Casei Naţionale de Pensii privind numărul exagerat de mare de pensii de invaliditate la nivel de ţară, aproape 900.000. La Brăila, lucrurile nu sunt deloc rele, noi avem cam 13% pensii de invaliditate în total, pensii de stat, nivel care este mediu. De la această constatare făcută s-a demarat o acţiune de control la nivel naţional, a primit fiecare casă de pensii modelul de lucru şi logistica. Primul lucru care s-a verificat au fost persoanele care primesc pensia de invaliditate pe card. La nivel naţional, s-a constatat că persoana este plecată la muncă în străinătate, pensia îi vine bine mersi pe card, pentru că nu trebuie să vină poştaşul acasă şi el vine periodic, la 6 luni sau la un an, când are revizie medicală şi vine la control. Pe urmă, se verifică toate pensiile de invaliditate, trebuie mers din casă în casă. Noi am şi demarat o acţiune a unor echipe de control. Practic, toţii angajaţii CJP vor fi angrenaţi în această muncă, periodic, probabil săptămânal se schimbă echipele de control. Vor fi două echipe a câte 4 persoane, care merg pe un anume traseu", a precizat Sorin Enache, directorul coordonator al CJP Brăila. Până în prezent, au fost verificate 79 de persoane, dintre care 7 nu au fost găsite la domiciliu, fiind notificate pentru Comisia de Expertiză Medicală, în vederea reexaminării. "Echipa de la CJP merge doar să constate dacă persoana este sau nu la domiciliu. Altceva n-am ce să fac, pentru că dosarul medical împreună cu dosarul administrativ se află la CJP. Eu nu contest, la momentul de faţă, existenţa sau inexistenţa unei boli. Eu pot să aflu, să zicem, de la un vecin, că persoana are gradul II şi lucrează la negru undeva. Pentru pensionarii negăsiţi la domiciliu, unde există semne de întrebare, Casa de Pensii va sesiza Comisia de Expertiză Medicală, care va dispune verificarea stării de invaliditate a pensionarilor. Dacă pensia nu este corectă, i se sistează sau îl depensionăm", a precizat Sorin Enache.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro