POLITIC: Boc: Coaliţia nu a discutat încă forma promovării legii sănătăţii, pe 23 ianuarie discutăm proiectul | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

POLITIC: Boc: Coaliţia nu a discutat încă forma promovării legii sănătăţii, pe 23 ianuarie discutăm proiectul

Premierul Boc a declarat luni că nu s-a stabilit în interiorul coaliţiei forma de promovare a legii privind reforma sănătăţii şi că partenerii de guvernare vor discuta proiectul pe 23 ianuarie.

"Nu am discutat în coaliţie forma promovării proiectului de lege. Deocamdată, în 23 ianuarie va avea loc o discuţie pe fond în cadrul coaliţiei guvernamentale cu privire la legea sănătăţii după care vom trece şi la forma de promovare", a declarat Boc. El a mai susţinut că adoptarea acestui act normativ, "o lege extrem de importantă pentru modernizarea sistemului de sănătate și pentru cheltuirea eficientă a banilor publici în domeniul sănătății" este o prioritate a PDL.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat luni pentru NewsIn că în coaliţia de guvernare s-a stabilit discutarea pe fond a proiectului de lege a sănătăţii peste două săptămâni.

„Deci nu am discutat pe fond, încă, în Coaliţie, pe legea Sănătăţii. Noi o să discutăm şi săptămâna aceasta în cadrul UDMR-ului şi aşa am stabilit în Coaliţie, că vom reveni peste două săptămâni cu o discuţie pe fond", a declarat Borbely, vicepreşedintele politic al UDMR, întrebat dacă Uniunea îşi menţine reticenţele faţă de noul proiect de lege a sănătăţii.

Ministrul UDMR a precizat că nu s-a luat încă, în discuţie, asumarea răspunderii Guvernului ca modalitate de promovare a legii. „Nu am discutat acest lucru, am discutat doar despre ceea ce trebuie analizat la această lege, fiind o lege cadru şi vom ţine cont, probabil, şi de punctul de vedere al FMI", a spus el.

Pe 21 decembrie, preşedintele Băsescu acuza UDMR că se opune legii sănătăţii, după ce a blocat şi reorganizarea administrativă, şi a făcut un apel către politicienii Uniunii să înţeleagă că ei servesc România şi că trebuie să contribuie la reformarea statului. "Noua lege a sănătăţii este de maximă importanţă. Dacă vrem să mai avem un sistem de sănătate ca cel de acum, în care oricâţi bani ai băga, el nu va servi populaţia, ci în primul rând îi va servi pe salariaţii acestui sistem, n-avem decât să nu modificăm legea. Opţiunea mea este însă să o modificăm şi la fel cum s-a făcut o lege a educaţiei, modernă şi care să corespundă nevoilor economiei atunci când ea va fi integral implemenentată, la fel avem nevoie de o nouă lege a sănătăţii. Sigur, înţeleg şi opoziţia unora. (...) Sigur că problema pare a fi tot la UDMR, tot acolo unde s-a blocat şi procesul de reorganizare a administraţiei locale. Voi face un apel la politicienii din UDMR să înţeleagă că sunt politicieni care servesc România, şi nu politicieni care blochează nevoia de reformă a statului român", a spus Băsescu la RRA. Preşedintele crede că motivele opoziţiei sunt legate de "traficul de influenţă făcut de baronii sistemului de sănătate". Ulterior, la TVR a spus că ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, nu este cel care se opune proiectului de lege a sănătăţii.

În replică, pe 22 decembrie preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a susţinut că Traian Băsescu a greşit atunci când a declarat că Uniunea se opune reformei din sănătate şi spune că proiectul de lege privind reforma sistemului are "foarte multe probleme", de aceea Uniunea nu vrea să-l accepte încă.

În 2011, preşedintele Băsescu a invocat de mai multe ori posibilitatea ca legea să fie adoptată prin asumarea răspunderii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro