"Noi nu plafonăm salariile. Sentinţele judecătoreşti, care ţin de trecut şi care au fost obţinute, se vor respecta, se vor reeşalona acele drepturi şi vor fi plătite conform legilor în vigoare, în baza ordonanţei 71, în funcţie de modul când s-au pronunţat sentinţele, ele se vor plăti în anii următori (...) Drepturile salariale obţinute în instanţe şi prin sentinţe sunt puşi deoparte şi se dau în funcţie de resursele economice ale ţării. Sentinţele judecătoreşti trebuie respectate, nu se discută. Vor fi eşalonate, aşa cum sunt eşalonate şi drepturile magistraţilor", a explicat premierul.
Emil Boc a susţinut că, atunci când apar astfel de situaţii, drepturile salariale se eşalonează. "Economia nu ne permite în acest moment să putem plăti aceste drepturi restante, obiectivul este să plătim la zi salarii, pensii, să revenim în 2012 cu toţi bugetarii cu salariile dinainte de tăiere, să putem asigura o creştere sănătoasă", a subliniat premierul.
Conducerea PDL şi-a dat acordul ca Guvernul să treacă Codul Dialogului Social prin angajarea răspunderii, la fel ca şi legea privind salariile profesorilor, Codul urmând să conţină patru proiecte de lege care urmează să completeze prevederile noului Cod al Muncii.
"Biroul Permanent al PDL susţine asumarea răspunderii Guvernului pe două pachete de legi. Este vorba de Codul Dialogului Socialului care include proiecte de legi referitoare la sindicate, patronate, contractele colective de muncă, organizarea Consiliului Economic şi Social, iar al doilea pachet se referă la reglementarea salarizării din sistemul de învăţământ", a declarat Gheorghe Flutur, după şedinţa de luni a BPN.