POLITIC: Udrea: Din această iarnă, turiştii se vor simţi la Poiana Braşov ca într-o Austrie a Estului Europei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

POLITIC: Udrea: Din această iarnă, turiştii se vor simţi la Poiana Braşov ca într-o Austrie a Estului Europei

Elena Udrea susţine că, datorită investiţiilor făcute în dezvoltarea domeniului schiabil, turiştii români care vor merge în Poiana Braşov vor avea sentimentul, din această iarnă, că se află în Austria, tinţa fiind ca, în 2022 sau în 2026, la Braşov să se organizeze Jocurile Olimpice de iarnă.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului remarcă, pe blog, faptul că, timp de aproape 20 de ani, în România "nu s-a investit deloc în infrastructura de turism montan". "La preluarea funcţiei de ministru al Turismului, am luat decizia de a schimba această realitate şi de a transforma România într-o ţară care să atragă turişti străini pasionaţi de schi. Organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) în 2013 în Poiana Braşov a reprezentat un motiv în plus, dar şi un factor restrictiv în ceea ce priveşte termenele de execuţie ale lucrărilor. Aşa că am pornit un program de reabilitare şi modernizare a pârtiilor de schi, de construire a unei trambuline K90, a unei piste de biatlon şi de dublare a domeniului schiabil", povesteşte ministrul.

Ea aminteşte că în acest week-end a verificat lucrările de la Poiana Braşov, adăugând că se declară foarte mulţumită de ceea ce a văzut. "Turiştii care vor veni aici în această iarnă vor avea cu siguranţă sentimentul că se află în Austria. Şi nu exagerez cu nimic, standardele de execuţie ale lucrărilor fiind chiar la nivel european. E pentru prima dată când se realizează în România o investiţie atât de consistentă în infrastructura de turism montan (...) Iubitorii de schi şi în general de sporturi de iarnă vor putea de anul acesta să rămână în ţară şi să se bucure de aceleaşi condiţii pe care le-ar fi putut găsi în ţările cunoscute pentru genul acesta de turism", susţine ministrul.

Elena Udrea menţionează extiderea cu 30 de hectare a domeniului schiabil, de la 50 la 80, şi dublarea kilometrilor de pârtie. Astfel, în Poiana Braşov, din acest an, vor fi cinci pârtii noi, care vor face legătura între pârtiile deja existente: Lupului şi Ruia, Lupului şi Postăvarului, Ruia şi Sulinar, Drumul Roşu şi Teleferic, Lupului şi Stadionului. În plus, există 3 telecabine - Kanzel, Capra Neagră şi telegondola Postăvarul Expres - şi 5 teleschiuri.

"Nu vreau să trec nici peste construirea lacului de acumulare care urmează să deservească tunurile de zăpadă folosite pentru aproape toate pârtiile (60 de hectare), pentru că e o lucrare de-a dreptul spectaculoasă. E mai mare decât Naţional Arena din Bucureşti, este efectiv realizat în munte, pe un sol foarte dificil, şi poate reţine peste 120.000 de metri cubi de apă. Sperăm că astfel, prin introducerea tunurilor de zăpadă, să putem prelungi sezonul de schi până spre mai", consideră ministrul Dezvoltării şi Turismului.

Udrea menţionează că investiţia totală în domeniul schiabil s-a ridicat în total la 120 de milioane de lei (aproape 27 de milioane de euro).

"Avem marea şansă de a ne poziţiona ca o veritabilă Austrie a Estului Europei. Cu siguranţă, FOTE 2013 ne va ajuta în acest sens şi poate succesul de care cred eu că se va bucura ne va face să sperăm la mai mult: ţinta este organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022 sau 2026 la Braşov. Este un obiectiv foarte îndrăzneţ pe care primarul George Scripcariu a anunţat public şi pentru care îl voi susţine din postura de ministru", spune ministrul.

"În orice caz, turismul montan se schimbă în bine. Şi nu numai pe Valea Prahovei, dar şi în Piatra Neamţ, în Bucovina, şi în Valea Jiului există investiţii care să ne poziţioneze pe această hartă a turismului montan. Până la urmă, Grădina Carpaţilor este un brand turistic integrator orientat tocmai către această zonă", este de părere Elena Udrea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro