Programul educaţional «Lecţia despre apă», la final | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Programul educaţional «Lecţia despre apă», la final

În cursul zilei de ieri, Compania de Utilităţi Publice "Dunărea" Brăila a organizat în sala de spectacole a Şcolii Gimnaziale "Constantin Sandu Aldea" festivitatea de premiere a elevilor care au participat la concursul de desene şi creaţii literare, organizat în cadrul programului educaţional "Lecţia despre apă", ajuns în acest an la a III-a ediţie. Astfel, pentru creaţii literare a obţinut Premiul I Ionela - Maria Perianu, de la Şcoala Gimnazială "Ion Băncilă", Premiul II a fost câştigat de Alexandru - Ionuţ Neculai, de la Colegiul "Ana Aslan" şi în fine locul III l-a ocupat Flavius - Gabriel Mistreanu, de la Şcoala Gimnazială "Ion Băncilă". La secţiunea creaţii plastice, Premiul I l-a obţinut Bianca - Florentina Bănică de la Colegiul "Ana Aslan", iar următorii clasaţi au fost Maria Andreea Dănilă de la Şcoala Gimnazială din Chiscani şi Alexandra Paraschiva Beldiman, de la Şcoala "Aurel Vlaicu". "Programul s-a derulat în perioada 25 martie - 30 mai şi au fost incluse 9 unităţi de învăţământ din municipiu, dar şi din judeţ unde s-au executat lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi apă uzată, staţii de pompare şi staţii de epurare. Mai precis, participante au fost Şcolile Gimnaziale Aurel Vlaicu, Anton Pann, Radu Tudoran, Constantin Sandu Aldea, Ion Băncilă şi Colegiul Naţional Ana Aslan, toate din municipiu, plus şcolile gimnaziale din Chiscani şi Gropeni şi Liceul Tehnologic Nicolae Oncescu din Ianca", ne-a declarat Oana Preda, coordonatorul programului din partea "CUP" Dunărea.Tot ieri, elevii au susţinut şi o serbare în ton cu tema evenimentului, organizată în cadrul aceluiaşi proiect.
Reamintim că acţiunea celor de la "CUP" Dunărea se înscrie într-o campanie - program educaţional ce are drept scop creşterea conştientizării elevilor cu privire la importanţa ocrotirii apei şi a mediului, la stoparea risipei şi a poluării apelor de suprafaţă, precum şi promovarea ajutorului european nerambursabil acordat judeţului Brăila pentru proiectul "Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată". De precizat că proiectul are o valoare de 95,748 milioane euro, din care 73,894 milioane euro (adică 77,18%) reprezintă grantul european, 11,301 milioane euro (adică 11,8%) - contribuţia de la bugetul de stat, 1,738 milioane euro (adică 1,18%) - contribuţia de la bugetele locale şi, în final, 8,814 milioane euro (9,21% din valoarea proiectului) - contribuţia "CUP" Dunărea, ca beneficiar final al proiectului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro