Deputaţii din Comisia de muncă au adoptat alineatul 1 al articolului 102 din proiectul sistemului unitar de pensii în formularea Guvernului, care prevede că "la data intrării în vigoare a legii, valoarea punctului de pensie este de 732,8 lei". Anterior, Comisia a respins pe rând amendamentele PSD şi PNL, care stabileau că valoarea punctului de pensie reprezintă cel puţin 45% din valoarea salariului mediu brut.
Social-democraţii şi liberalii au criticat dur formularea Executivului, apreciind că aceasta "nu are logică" şi că valoarea punctului de pensie e stabilită aleatoriu. Democrat-liberalul Gelu Vişan a replicat că formula Guvernului are la bază principiul sustenabilităţii şi a atras atenţia că nu există resurse financiare pentru o valoare mai mare a punctului de pensie. Deputatul PSD Adrian Solomon a propus ca alineatul să fie votat nominal, "pentru ca parlamentarii să fie responsabilizaţi", însă propunerea sa a fost respinsă de majoritatea din Comisie. În urma votului, Solomon a ţinut să precizeze, "pentru stenogramă", că pentru varianta Guvernului au votat democrat-liberalii Gelu Vişan, Ioan Botiş, Claudia Boghicevici, Mihaela Stoica, Cornel Ghiţă, Florian Geantă şi Iulian Vladu, udemeristul Arpad Pal şi independenţii Marian Sârbu şi Maria Barna.
Fostul ministru al Muncii, independentul Marian Sârbu, a propus amânarea dezbaterii până la sosirea ministrului Mihai Şeitan, apreciind că cel mai corect mecanism privind punctul de pensie ar fi stabilirea anuală a acestuia prin legea bugetului.
