RA "APA" Braila s-a transfomat in SC "Compania de Utilitati publice - Dunarea Braila" SA | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

RA "APA" Braila s-a transfomat in SC "Compania de Utilitati publice - Dunarea Braila" SA

Apa potabila consumata in judetul Braila va fi distribuita in cel mai scurt timp de un singur operator, SC "Compania de Utilitati publice - Dunarea Braila " SA. Aceasta societate a luat nastere in urma transformarii Regiei Autonome "Apa" Braila - cea care asigura apa pentru municipiu si ar trebui ca, in curind, sa se uneasca cu Judeteana de Apa Braila, societatea care livreaza apa in comunele brailene. Unificarea, subiect abordat de mai multa vreme atit de catre primarul Cibu, cit mai ales de presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a survenit in contextul in care Uniunea Europeana a decis sa aloce fonduri nerambursabile pentru imbunatatirea calitatii apei, pentru epurarea si deversarea ei conform normelor in vigoare, dar numai cu conditia ca acestea sa fie gestionate de un singur organism. Desi s-au declarat de acord, in principiu, cu transfomarea regiei de apa, consilierii PD au tinut sa precizeze ca ar fi preferat ca aceasta decizie sa fie luata dupa consultarea in prealabil a populatiei. Consilierul Mihaela Picu a afirmat: "Sintem de acord cu transformarea “Regiei de Apa” in “Compania de utilitati publice”, dar aceasta transformare sa aiba loc dupa ce se parcurg pasii prevazuti de lege. E o problema de interes general care va afecta costul apei. Era necesara consultarea populatiei cu 30 de zile inaintea prezentarii la mapa. Propun ca aceasta consultare sa aiba loc si de abia apoi sa discutam proiectul. Cred ca brailenii ar fi interesati sa vada care e impactul acestei transformari asupra lor, asupra finantelor lor", a precizat democrata. De cealalta parte, consilierul PSD Sorin Bosneag s-a aratat de parere ca este absolut inutil sa consulti populatia pe o chestiune care este prevazuta de lege, si nu un moft al municipalitatii. La rindul sau, directorul RA "Apa" Braila, Mihail Chirita, a tinut sa precizeze ca transformarea in companie nu va afecta in nici un fel costul apei potabile. De asemenea, acesta a tinut sa sublinieze importanta transformarii in companie a regiei: "Cind s-au lansat aceste fonduri nerambursabile, acum un an si jumatate, au fost selectate 11 judete. Dupa un an de monitorizare au mai ramas 6. Fondurile sint nerambursabile in proportie de 85%. Va fi vorba de sute de mii de euro. Dar trebuie sa respectam cerintele celui care da banii si care doreste formarea unei asociatii intercomunitare care sa gestioneze banii, adica un operator unic pe judet. Nu respecti conditiile, nu primesti banii". La rindul sau, primarul Cibu a tinut sa le explice celor prezenti la sedinta CLM ca, in urma acestei transformari, brailenii nu numai ca nu vor plati mai mult pentru apa consumata, ci vor scoate din buzunar chiar mai putini bani, in contextul in care vor beneficia de servicii similare si mult mai bune atit la tara, cit si la oras.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro