consilierului judetean PD Mario Da'Ros, care sustine ca s-a convins de acest lucru personal, participind la ultima sedinta a CJ Tulcea, la care s-a luat in discutie acordul de asociere aprobat si modificat deja de vreo 3 ori pina acum de catre CJ Braila. Da'Ros a explicat, in cadrul unei conferinte de presa, ca banuia de mult timp ca presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, dezinformeaza consilierii asupra a ceea ce se petrece in realitate in relatiile dintre cele doua consilii judetene, pe tema proiectului podului peste Dunare si a vrut sa vada in ce fel trateaza problema alesii locali tulceni. Constatarile sale au fost amare, dat fiind ca a vazut ca nu exista mare entuziasm de partea cealalta a Dunarii, pe tema asocierii respective. Potrivit lui Da'Ros, prima surpriza neplacuta a fost cind a constatat ca proiectul respectiv nu se afla pe ordinea de zi, el fiind introdus pe ultima suta de metri si fara acordul unei comisii de urbanism din CJ Tulcea: "Astfel am aflat si alte lucruri, pe care ori din lipsa de comunicare, ori din omitere intentionata, nu ne-au fost aduse la cunostinta noua, CJ Braila. In primul rind, acest acord de asociere, chiar daca era aprobat de CJ Tulcea - ceea ce nu s-a intimplat -, tot n-ar fi avut nici un efect juridic, dat fiind ca acest proiect este de interes national, nicidecum local, iar asocierea dintre cele doua consilii judetene nu reprezenta absolut nimic, daca nu este implicat in acest acord de asociere si reprezentantul Guvernului. Din aceasta cauza, nici exproprierile anuntate de catre presedintele CJ Braila ca se vor face in plan local nu se pot face, pentru ca fiind de interes national, atunci exproprierea se face la nivel national, nu local. Deci comisia aia care s-a infiintat pentru a demara exproprierile nu poate fi functionala. In judetul Tulcea, problema este mai grava ca la noi, pentru ca sint 345 de detinatori de teren pe toata lungimea traseului podului".
Da'Ros a declarat ca o alta problema ridicata de consilierii tulceni a fost necesitatea ca asocierea intre cele doua CJ sa aiba personalitate juridica. El a avut discutii dupa sedinta CJ Tulcea cu presedintele si unul dintre vicepresedintii CJ de acolo, iar concluzia sa a fost ca acestia nu-si fac mari sperante legate de acest proiect, asa cum este el la momentul actual.
Contactata, ieri, vicepresedintele CJ Braila, Niculina Moisescu, ne-a declarat ca, potrivit informatiilor ce i-au fost furnizate de secretarul judetului, Nicu Filote, proiectul respectiv a fost aprobat in CJ Tulcea. Mai mult, a precizat Moisescu, potrivit aceleiasi surse, cei care au votat impotriva, in CJ Tulcea, atunci cind s-a discutat despre proiectul respectiv, au fost consilierii judeteni PD. Nicu Filote nu a putut fi contactat, in cursul zilei de ieri, pentru a ne furniza mai multe amanunte pe aceasta tema.
Amintim ca presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a solicitat de mai multe ori modificarea in regim de urgenta a prevederilor asocierii cu Tulcea, asa cum au fost aprobate initial de consilierii judeteni braileni, pe motiv ca este nevoie de o armonizare a textului cu cel ce va fi aprobat de CJ Tulcea.