Schimb de experienta intre Scoala nr. 21 si scoala de pe linga Ambasada Rusiei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Schimb de experienta intre Scoala nr. 21 si scoala de pe linga Ambasada Rusiei

La Scoala nr. 21 a avut loc, ieri, o lectie deschisa, la clasa a III-a, grupa elevilor care studiaza limba rusa ca limba materna. Notiunile gramaticale ale limbii ruse au fost predate de invatatoarea Irina Novicova de la Scoala de pe linga Ambasada Rusiei de la Bucuresti. La acest schimb de experienta au participat cadre didactice si elevi din cele doua scoli.
Aceasta colaborare cu scoala de pe linga Ambasada Rusiei a inceput dupa 1990, insa relatiile s-au intensificat dupa 1996, a explicat directorul Scolii nr. 21, prof. Anisia Gheorghiu. "Am avut vizite si pe alte teme. Cu ocazia Lasatului de sec, o sarbatoare deosebit de importanta la noi, am avut invitati profesorii de la scoala de pe linga Ambasada Rusa. Alta data ne-au adus cadouri, in special manuale, carti, care au fost oferite copiilor. Activitatea de azi e, practic, un schimb de experienta. Invatatoarea Irina Novicova preda lectia "Substantivul in limba rusa" elevilor de la clasa a III-a de limba rusa materna a scolii. Astfel, elevii au posibilitatea sa intre in contact cu vorbitorii nativi de limba rusa", a spus directorul Anisia Gheorghiu.
Dupa aceasta lectie a fost planificat un program artistic sustinut de elevii celor doua scoli. Elevii braileni au prezentat: doua dansuri sub indrumarea invatatoarei Virginia Nedelcu, grupul "Licuricii" au sustinut citeva momente muzicale, dupa care au urmat dansuri rusesti prezentate de un alt grup de elevi sub supravegherea prof. Florica Tolovici. In final, grupul "Scorusul" a interpretat melodii traditionale, originale. Elevii scolii de pe linga Ambasada rusa au prezentat un moment dramatic, "Viata fara de moarte", care a infatisat ultimele zile din viata cunoscutului poet rus Alexandr Sergheevici Puskin. Tinerii actori sint elevi de diferite nationalitati: bulgari, georgieni, sirbi, cazaci si rusi, pentru multi dintre ei fiind a doua limba semioficiala. Profesoara Anastasia Dimitrievna Serbina ne-a explicat ca la Scoala ambasadei vin cetateni ai Rusiei din diferite orase sau regiuni. "Avem un proiect de colaborare de lunga durata cu lipovenii rusi si de doua ori pe an venim in scoli in care sint lipoveni. Anul trecut am predat in satul Sirichioi, aproape de Tulcea, acum am venit in Braila. Anul acesta am editat o culegere de compuneri scrise de elevii din scolile lipovene, inclusiv din Braila, despre creatia si personalitatea lui Puschin, numit "Drumul catre Puschin". Toti copiii ale caror compuneri se regasesc in volum vor primi cite un exemplar", a mai explicat profesoara Anastasia Dimitrievna Serbina.
In finalul activitatii a avut loc o masa rotunda, in cadrul careia invitatii si gazdele au schimbat impresii despre activitatea desfasurata.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro