"Avem în analiză un proiect care porneşte şi de la ceea ce colegii de la UNPR au spus şi care porneşte şi de la o realitate românească privind faptul că foarte multe averi probabil nu sunt impozitate la valoarea reală. Din acest punct de vedere există şi în acordul cu FMI o prevedere care ne conduce la realizarea unui asemenea proiect, el este la stadiul tehnic în momentul de faţă. (Proiectul n.r.), cred eu, va aduce importante resurse financiare în bugetul statului", a declarat Boc la RRA.
Premierul a precizat că propunerea UNPR reprezintă "o bază de pornire", dar că există şi alte variante de lucru. "Ministerul Finanţelor va prezenta o formă completă", a spus el.
Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat la începutul săptămânii trecute că formaţiunea sa va depune în Parlament, în cursul aceleiaşi săptămâni, proiectul de Lege privind impozitul de solidaritate, care va intra în dezbatere fie după 1 septembrie, fie într-o sesiune extraordinară. Potrivit lui Oprea, impozitul pe averea afişată ar putea aduce, anual, la bugetul de stat, fonduri între 2 şi 3 miliarde de euro. ''Concret, aproximativ 300.000 de oameni vor plăti o sumă medie anuală de 10.000 de euro, fiecare, ca impozit pe avere. În viziunea noastră, acest impozit trebuie să funcţioneze pe o perioadă determinată, de trei ani", a spus Oprea. El a precizat că banii obţinuţi ar trebui să fie dirijaţi către pensii, pentru echilibrarea bugetului.
