Secretele din proiectul legii pensiilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Secretele din proiectul legii pensiilor

Problemele de atunci sunt la fel de valabile şi astăzi: salariile încă modeste îi fac pe medici şi pe asistenţi deopotrivă să-şi ia, la propriu, lumea în cap (dacă nu găsesc ori nu fac faţă la două joburi), în spitale încă se mai cere pacienţilor să aibă la ei diverse "consumabile" care în mod normal ţin de logistica instituţiei ce acordă asistenţa sanitară, iar medicamentele sunt într-o continuă creştere de preţ. Nicolăescu poate că a rentabilizat un pic funcţionarea sistemului sanitar, dar opinia generală este că a fost învins de acesta. Dacă PNL ar fi intrat la guvernare, ar fi perseverat "contabilul" (cum i se spunea) în reforma iniţiată de el? Nu putem şti, pentru că PNL nu va intra la guvernare şi nici PDL nu pare convins că i-ar face loc, în ciuda invitaţiilor adresate.

Drept urmare, tratamentul ce urmează să fie aplicat pentru însănătoşirea sistemului - şi nu doar a celui sanitar - a căzut pe umerii lui Emil Boc. Asta dacă îl vor ţine puşca şi cureaua lată. Până acum, legile importante care au trecut şi de Parlament, şi de nelipsita Curte Constituţională au fost puse la zid şi descrise în toate felurile, numai ca fiind bune nu. La rând se află acum proiectul legii privind sistemul unitar de pensii publice. Iniţiat în special pentru a pune contribuţiile la sistemul de asigurări sociale în legătură cu pensiile după o formulă unică de calcul, proiectului i s-a adăugat deja o listă de excepţii. Foştii magistraţi au intrat deja în defensivă, reunindu-se într-o asociaţie a judecătorilor pensionari. Cei care lucrează în condiţii grele de muncă protestează faţă de vârsta unică de 65 de ani. Militarii şi cei din structurile speciale au primit deja derogarea în proiectul legii. Urmează discuţiile din Parlament, dar până la ele oricine poate face propuneri.

Proiectul este afişat pe pagina de internet a Ministerului Muncii (www.mmuncii.ro), iar premierul tocmai a anunţat că a prelungit termenul până la care se pot trimite comentarii şi propuneri cu o săptămână peste data limită de 5 februarie. Doar că una spune premierul, alta se află în ograda ministerului: din proiectul legii se puteau citi ieri doar primele două paragrafe. O secretomanie arătată de altfel şi de ministrul Justiţiei, vineri, în faţa jurnaliştilor, care, voită sau involuntară, pune sub semnul întrebării intenţiile Guvernului şi atrage doar comentarii de genul celor care sigur nu pot fi incluse în textul viitoarei legi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro