Seminar de Jiu - Jitsu Brazilian la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Seminar de Jiu - Jitsu Brazilian la Brăila

La antrenament au participat, în afară de trei dintre colegii lui Mihăiţă de la Bucureşti, practicanţi de aikido, Kick - boxing, judo, din Brăila. Pe durata a două ore, cei prezenţi au fost iniţiaţi în tehnici de luptă la sol şi concepte de viaţă ale instructorului. Astfel, printre tehnici şi lupte, Mihăiţă le-a vorbit cursanţilor despre importanţa stăpânirii luptei la sol, care, uneori, poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

"Până la urmă trebuie să fim realişti. În orice luptă există trei faze, una în picioare, una în clenci şi una la sol. De cele mai multe ori, luptele ajung la sol, iar cei care nu au rezistat luptei în picioare mai au poate o şansă de scăpare. BJJ-ul (Brazilian Jiu - Jitsu) îţi oferă posibilitatea ca, în timpul antrenamentelor, să te lupţi cu adevărat, să simţi ce tehnici merg pentru tine şi care nu merg. În aşa fel, eşti cât de cât pregătit în eventualitatea că s-ar întâmpla să te atace cineva pe stradă". Tudor Mihăiţă a explicat că scopul antrenamentelor de BJJ este ca practicantul să fie pregătit atât pentru atacul unui adversar de 60 de kilograme, cât şi pentru atacul unuia de 120 de kilograme. "Acum 100 de ani, într-adevăr, unii dintre maeştri japonezi ar fi putut să se bată cu 10 inşi deodată, dar acum nu mai e cazul. Românii au fost şi intoxicaţi, imediat după revoluţie, cu filme în care zburau actorii, se băteau cu câte 50 de inşi odată, săreau de pe clădiri şi altele...Dar realitatea nu este asta. Realitatea este că, practicând arte marţiale, mai ales un stil în care te lupţi pe bune şi la sală, capeţi încredere în tine, iar asta se va vedea. Eşti conştient că nu o să îi dai unuia un pumn să sară 5 metri, dar mai ştii şi că nu o să te pierzi cu firea dacă o să fii atacat". Instructorul a mai precizat că, în perioada următoare, la Bucureşti, va organiza un curs de autoapărare împotriva tentativelor de viol, pentru femei: "Adevărul e că, pentru femei, lupta se va termina întotdeauna la sol. De aceea am decis să extrag din BJJ elemente care să poată fi folosite de orice femeie, pentru a se apăra în cazul unei tentative de viol. E posibil să câştige puţin timp sau chiar să scape şi numai pentru că va riposta, lucru la care violatorul nu se va aştepta".

13bjj2Trecând peste toate tehnicile Mihăiţă spune că cel mai important lucru este să îţi placă ceea ce faci şi să simţi că înveţi ceva din acest lucru. Despre începuturile sale, Mihăiţă ne-a povestit: "Când am început eu nu era nicăieri în România vreo sală sau măcar cineva care să mă înveţe, nu era nici internet, nu era nimic. A trebuit să studiez în străinătate, ceea ce mi-a consumat şi timp şi bani. Dar mi-am permis şi a meritat efortul. Acum am gradul cel mai mare din România, iar centurile le-am luat sub Royler Gracie şi David Adiv. Pe Royce Gracie, cel care a stârnit fenomeul BJJ învingând nume mari din alte stiluri de luptă, l-am adus pentru prima dată în România anul trecut, ceea ce este o mare realizare". În România sunt aproximativ 100 de practicanţi de BJJ, printre ei numărându-se şi unul dintre redactorii cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei", Liliana Şerban, ea fiind şi singura femeie din ţară care a îmbrăţişat acest stil, până la acest moment.

Tudor Mihaiţă are 32 de ani şi a cochetat cu filmul, jucând în "Supravieţuitorul" lui Sergiu Nicolaescu, alături de tatăl său, şi cu regia. Este absolvent de Jurnalism, lucrează în presa scrisă, e comentator de Local Kombat la Pro TV şi PR Manager al unei companii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro