Tirgul Mestesugarilor, asaltat de braileni | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Tirgul Mestesugarilor, asaltat de braileni

Dupa deschiderea oficiala a festivitatilor dedicate "Zilelor Municipiului Braila" la ceremonialul dedicat Zilei Marinei, s-a inaugurat Tirgul Mestesugarilor "Tezaure umane vii".
Au fost amenajate 33 de standuri pentru comerciantii veniti din toate colturile tarii, dar si din Ucraina. Brailenii au avut astfel prilejul de a admira o multitudine de obiecte autentice, din diverse zone ale tarii. Inca de la primele ore ale diminetii, zeci de oameni au luat cu asalt Faleza Dunarii, pentru a cumpara suveniruri. Vase din lut, costume populare, pietre semipretioase, jucarii, obiecte din lemn, ceramica, impletituri, sticlarie, palarii, mileuri si posete din iasca, cristale, sint doar citeva dintre obiectele pe care brailenii le au la dispozitie timp de trei zile, pe Faleza Dunarii.
Pentru a satisface toate gusturile, organizatorii au inclus in program concerte de muzica populara, muzica usoara si simfonica, muzica de promenada, spectacole pentru copii si multe altele.

Tirgul Mestesugarilor a stirnit curiozitatea brailenilor

Tirgul Mestesugarilor "Tezaure umane vii" a fost luat cu asalt, inca de la primele ore ale diminetii. Mesteri din aproape intreaga tara isi prezentau cu mindrie marfa.
Primul stand care intimpina brailenii este cel al Centrului de Creatie. Oferta este diversificata si bogata, oferind clientilor pasionati de traditiile populare, servete, fulare, posete, fete de masa si multe altele, realizate manual de priceputele tesatoare. Fata de anii trecutii, ca noutate, Centrul de Creatie a venit cu posete din pinza, cu torti impletite manual, din sfoara. "La anul vom avea si ceramica. Deja am inceput cursurile de ceramica din cadrul proiectului Phare “Masuri active de ocupare a resurselor umane din mediul rural”. Anul viitor vom prezenta productia ceramistilor", a punctat directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu.
Pentru ceramica pictata au venit mesteri din Deva. Obiectele sint realizate din resturi de geam termopan. Pentru sticlarie au venit mesteri din Tirgu Mures, ale caror obiecte sint lucrate dupa o tehnica speciala, galatenii au venit cu obiecte din lut, iar prahovenii cu porturi populare. O alta atractie este reprezentata de standul mesterilor din Harghita. Acestia ofereau palarii, mileuri, dar si posete din iasca (ciuperca). De asemenea, Scoala Populara de Arta "Vespasian Lungu" ofera brailenilor fel si fel de impletituri din sfoara. Organizatia "Trebuie" avea un stand plin cu obiecte realizate de copii cu handicap. Nu lipsesc nici articolele specifice gastronomiei traditionale, acadele si diferite forme realizate din turta dulce
Comerciantii s-au gindit si la mici trucuri, pentru atragerea potentialilor clienti. Acestia ofereau tombole cu premii: "Tombola cu premii - 1 lei. Nimeni nu pierde".
Tot ieri, de la ora 17.00 a avut loc la Casa Tineretului expozitia de arta plastica si tapiserie intitulata "Tinutul dintre ape", cu exponate apartinind artistilor plastici braileni George Mosorescu si Marilena Ioanid.

Urmeaza doua zile incendiare pentru braileni

Sarbatoarea va continua astazi, de la ora 10.00, cu un spectacol de divertisment sustinut de elevii Scolii de Arte si Meserii "Vespasian Lungu", pe Esplanada Dunarii. De la aceeasi ora, dar in statiunea Lacu Sarat, Fanfara "Dunarea Albastra" va sustine un concert de muzica de promenada. De la ora 17.00, se va desfasura un spectacol pentru copii sustinut de clovnii trupei "Tontonel", in Parcul Monument. De la ora 18.00, in Lacu Sarat are loc spectacolul sutinut de formatiile artistice din Grecia, Bulgaria si Ansamblul "Museteanca". De la ora 19.30, concet simfonic "Bizet - Rocks" la Casa Tineretului, la aceeasi ora, pe Platoul Primariei este prezentata si video - expozitia de caricatura semnata de Costel Patrascan. Incepind cu ora 20.00, brailenii au ocazia sa cinte si sa danseze pe ritmurile formatiei Voltaj si ale Cristinei Rus, iar de la ora 22.00 este planificata "Noaptea devoratorilor de publicitate".
Duminica, de la ora 10.00, pe Esplanada Dunarii are loc un spectacol sustinut de ansamblurile comunitatilor evreiesti din Braila. La Caminul Cultural Chercea, de la ora 11.00 va evolua ansamblul comunitatii de romi. De la ora 19.30, la Casa Tineretului are loc concertul simfonic "Vioara lui Enescu", cu participarea extraordinara a violonistului Gabriel Croitoru, iar de la 20.00, spectacolul sustinut de formatiile Hara si Vama.
Zilele Municipiului Braila se incheie cu un foc de artificii.
Manifestarile sint organizate de Primaria Municipiului Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro