Totul a pornit de la faptul ca pe biletele de tratament distribuite prin
casele de pensii judetene nu se precizeaza clar numele hotelului
din statiunea Lacu Sarat unde vor fi cazati beneficiarii, motiv pentru
care toti isi inchipuie ca vor sta la cel in care exista si baza de
tratament. In contractul incheiat cu casele de pensii se stipuleaza
faptul ca este vorba despre doua hoteluri, insa pensionarii, pe bilet, nu au trecute aceste date, astfel ca abia cind ajung la destinatie afla care este situatia. Hotelul "Flora" are circa 100 de camere, iar dupa ce se ocupa acestea, pensionarii sint trimisi la celalalt hotel, unde confortul este exact acelasi. Desi distanta dintre cele doua locatii nu este decit de circa 300 de metri, oamenii se tem ca, dupa ce fac bai calde, se pot imbolnavi, daca ies in frig. "Problema n-ar fi distanta, ca nu este cine stie ce, si pe timpul verii chiar nu ar deranja pe nimeni sa faca o plimbare pina la hotel, dar acum, cind este frig, ploua, putem sa racim, daca iesim de la baile calde in strada. Pai, noi am venit aici sa ne facem bine, avem probleme cu mijlocul, cu picioarele, cu inima, nu vrem sa ne imbolnavim si mai tare! Atrag lumea lasind sa se creada ca se face cazarea la hotelul “Flora”, si apoi, te trezesti ca te trimite dincolo!", ni s-a plins un pensionar. "Eu sint aici de la opt dimineata, stau de doua ore si mi-a zis ca nu mai sint locuri sa ma cazez. Am dat bani pe biletul asta, vin de la Tulcea, unde ma duc acum inapoi, ca sint in baston? Si daca ne primeste in celalalt hotel, dupa atitea ore de stat in picioare si de nervi, ne ducem la tratament si ne spune medicul ca avem tensiune si nu putem face procedura! Pai normal ca ne creste tensiunea, in asemenea conditii!", ne-a declarat o batrinica.
Conducerea filialei locale a firmei "Unita" sustine ca asemenea probleme apar in fiecare an, in aceasta perioada, cind se suplimenteaza numarul biletelor la tratament, pentru ca pensionarii au terminat cu munca la cimp si vor sa se mai ingrijeasca si de sanatate. Directorul Sorin Bosneag a precizat insa ca oamenii nu sint lasati sa mearga pe jos, prin frig, chiar daca este vorba numai de citeva sute de metri: "Problema ridicata de oameni, ca trebuie sa parcurga acest drum zilnic, este reala, dar, pe de alta parte, ei nu tin cont de faptul ca, desi nu eram obligati, am achizitionat un microbuz care le sta la dispozitie pentru a-i aduce de la hotel, la tratament si apoi, a-i duce inapoi. In plus, noi am incercat sa-i programam la tratament pe cei care stau la hotelul Lacu Sarat la aceleasi ore, astfel incit sa fie adusi impreuna si sa poata pleca tot asa, cu microbuzul. De altfel, de obicei, dupa ce isi fac procedurile, ei nu merg direct la hotel, ci iau masa, iar apoi, cu grupul, se intorc la camere. Asadar, nu sint lasati sa mearga in frig, asa cum reclama ei. In plus, in zilele urmatoare se vor mai elibera o parte din camerele de la hotelul Flora si, in masura posibilitatilor, vom incerca sa-i mutam aici, ca sa fie multumiti", ne-a declarat Bosneag.
Costul unui bilet la tratament de 18 zile, in cele doua hoteluri amintite este de 1.000 de lei, din care pensionarii platesc din buzunar doar o mica parte, in functie de valoarea pensiei.