Daniela Dragomir, reprezentanta unei asociatii pentru protectia animalelor, aflata si ea la fata locului, ne-a semnalat in fata stadionului bucati dintr-un salam murdarit cu substanta roz, asa cum s-a mai gasit si in alte zone in care au fost gasiti maidanezi morti. Dragomir sustine ca substanta este Furadan, cu care se otravesc in mod sistematic ciinii din Braila si, chiar daca nu ne-a spus-o direct, lasa sa se inteleaga ca banuieste serviciul de ecarisaj al Primariei ca este responsabil de aceste lucru: "Pe cine banuiesc ca otraveste ciinii? Pai sa ne spuna primarul cine o face, ca nimic nu se intimpla in orasul asta, fara stirea primarului Cibu! La CET de ce nu s-a descoperit pina acum cine a otravit ciinii? Intii s-a spus ca au fost oamenii lui Horez, de la serviciul de ecarisaj, dupa care s-a ajuns la concluzia ca de vina a fost un individ care nu era angajatul nimanui. De luni de zile se continua otravirea ciinilor, incepind din noiembrie 2006 am raportat cazul la politie, am depus nenumarate sesizari la DSV, nimeni nu stie nimic, e anormal, exista otrava pe strada si nimeni nu are nici o explicatie pentru chestia asta!".
Viceprimarul Lucian Tilea sustine insa ca in nici un caz cei care otravesc patrupedele nu sint angajatii serviciului specializat, pentru ca acestia sint platiti numai pentru ciinii vii capturati, nu si pentru cei morti: "Cei de la serviciul de ecarisaj, ca sa poata trai, trebuie sa-i prinda conform legii, ca altfel nu capata nici un ban. Este foarte posibil sa existe persoane probabil disperate - pentru ca sint masuri disperate acestea - si sa practice si asa ceva, pentru ca totusi, in Braila avem un numar enorm de ciini si sint foarte multi oameni disperati".
Potrivit unor estimari oficiale, in municipiul Braila sint peste 10.000 de ciini fara stapin, care umbla liberi pe strazi.