Vom avea prima sectie de Politie Comunitara de cartier | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Vom avea prima sectie de Politie Comunitara de cartier

La circa doua saptamini dupa instalarea in functie, primarul municipiului, Aurel Simionescu, a demarat deja demersurile pentru infiintarea a doua sectii de Politie Comunitara in municipiu. El a precizat ca, desi, initial, discutiile au fost cu privire la infiintarea unor sectii ale politiei nationale, procedura este mai complicata, dat fiind ca finantarea trebuie facuta de la bugetul central si de aceea a decis sa demareze proiectul cu Politia Comunitara, care este in subordinea Primariei si, deci, este mult mai usor de obtinut finantarea si, eventual, chiar suplimentarea de personal: "Am referatul Politiei Comunitare, am discutat despre infiintarea a doua sectii de politie comunitara, una in Chercea, una in Viziru I, iar doamna viceprimar Ciocan se ocupa de prima dintre ele, cea din Chercea, pentru ca locatia acesteia va fi in cadrul caminului cultural de acolo, cu o amenajare minimala. Noi speram ca intr-o luna, o luna si jumatate, prima sectie de politie comunitara sa poata fi functionala. Dupa aceea vom merge in Viziru, unde vom vedea cum vom face, pentru ca acolo va fi mai dificila amenajarea, dar o vom rezolva si pe aceea. O sa discutam si cu ceilalti colegi si daca doriti si cu dumneavoastra, presa, despre dispozitivul de ordine pe care ni-l propune Politia Comunitara pentru aceasta perioada, inclusiv cu un post in statiunea Lacu Sarat, pentru ca este sezon, sint multi oameni care vin la plaja sau pur si simplu sa se plimbe si nu vrem sa avem probleme. Postul de politie comunitara din statiune va incepe sa functioneze de saptamina asta, deci de simbata, pentru ca este mai simplu, iar cu sectiile va dura citeva saptamini. Sectiile vor cuprinde un sef sectie, doua patrule care sa lucreze in functie de ce se va intimpla si de reactiile primite, sigur ca vom putea lua masuri, sa micsoram sau sa marim aceasta formula, pentru ca foarte multe reclamatii si foarte multe suparari sint legate de modul in care actioneaza sau de eficienta Politiei Comunitare".

"Am discutat cu onoratii sefi ai Politiei Comunitare sa ia masuri, pentru cei care nu si-au facut treaba, sub obladuirea lor tacita"

Intrebat daca, personal, este multumit de activitatea Politiei Comunitare, primarul a declarat: "Nu, nu sintem multumiti nici unul dintre noi si am avut o discutie cu conducerea institutiei si le-am cerut doua lucruri: intii, acest program cu dispozitivul Politiei Comunitare, cu modul in care ei se misca si le-am mai cerut sa isi predea si sa preia fiecare din spatiul respectiv obiectivele pe care le au, pentru ca daca o banca a fost rupta si am o persoana care este amendata, atunci este in regula, dar daca banca s-a rupt si politistul comunitar era in coltul celalalt si nu a reactionat, atunci la schimbul urmator sa mentioneze treaba asta si vom imputa o serie de stricaciuni care se intimpla pe un anumit teritoriu, daca ele se repeta. De asemenea, le-am cerut celor de la Politia Comunitara sa-si revizuiasca modul de lucru, pentru ca nu este normal sa se plimbe de colo-colo pe strada iar la final sa nu gaseasca nimic in neregula. Iar eu sa gasesc in teren, de exemplu, maldare de gunoi, care nu sint aduse intimplator, ca e vorba de tone de gunoi. Le-am cerut eficientizarea muncii si, dupa aceea, daca acest dispozitiv functioneaza, putem sa facem niste pasi, iar daca nu functioneaza, facem alti pasi".
Aurel Simionescu a precizat ca nu a trecut cu vederea nici anumite derapaje intimplate in ultima perioada, cind anumiti politisti comunitari au fost oameni de serviciu la sediul de campanie al PNL, iar altii au fost folositi ca baieti de ordine, pentru a indruma nuntasii din fata restaurantului: "Eu am mai discutat cu onoratii sefi ai Politiei Comunitare sa-si ia masurile respective, pentru cei care nu si-au facut treaba sub obladuirea lor tacita. Si conducerea Politiei Comunitare este formata din functionari publici si... ma rog... structura sanctiunii este una pentru functionari publici. Cert este ca am avut discutii pe aceasta tema, dar nu as vrea sa intru in amanunte, le-am spus ca aceia care, intr-un fel sau altul au desfasurat o activitate fatisa, vadit de alta natura decit cea specifica Politiei Comunitare, care au fost in zona de campanie electorala, la unii sau la altii, sa-si vada de treaba, pentru ca nu am incredere ca ei isi mai pot desfasura activitatea ca politisti comunitari. Dar e de datoria conducerii sa ia astfel de masuri. Masurile se vor lua, va asigur. Intr-o prima etapa, pleaca de bunavoie cine a fost implicat in astfel de formule, iar in cea de-a doua, facem o analiza de la conducere in jos, sa vedem ce ordine au fost date, cine a stabilit dispozitivul, de ce au fost oamenii aia acolo, in ce au fost ei implicati, cum au ajutat ei la ordinea si linistea publica".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro