Consilierul PRM Ion Arama a declarat de la bun inceput ca va vota impotriva proiectului: "Avind in vedere ca in actualul mandat am reabilitat si asfaltat toate drumurile judetene, am asigurat apa curenta in majoritatea localitatilor, ca avem case de cultura si puncte sanitare in toate comunele, ca am realizat patinoarul in municipiul Braila, de care beneficiaza mii de cetateni si ca am sponsorizat echipa de fotbal ce ne reprezinta cu mindrie judetul in intilnirile cu celelalte judete, dar ca nimic din toate acestea nu s-a realizat in prezentul mandat, nu sint de acord sa alocam 23 de miliarde lei vechi pentru aceasta lucrare, unde citiva cetateni sa participe acolo si sa arunce cu biloiul". Consilierul PSD Ion Rotaru a fost de alta parere: "Cred ca este un lucru bun sa realizam aceasta investitie, tineretul are nevoie de acces spre alte locuri si posibilitati de a-si petrece timpul liber, sint mari probleme in ceea ce priveste petrecerea timpului liber in Braila. Cred ca este un lucru bun, oportun si necesar si putem oferi tinerilor un spatiu pentru relaxare. Sigur ca sint si alte prioritati, dar asta nu inseamna ca trebuie sa neglijam si aspectul de petrecere a timpului liber". Si colegul sau de partid, Marian Dragomir, a sustinut proiectul salii de bowling: "Tinerii din municipiu si judet au neaparat nevoie de un spatiu in care sa desfasoare si alte activitati, noi. Salut aceasta initiativa a CJ, este un proiect bun, care va face in final ca tinerii sa ramina la Braila pentru distractie si sa nu mai migreze catre Galati".
Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat ca nu se va lasa enervat de atitudinea PRM-istului Arama, care, in ultima vreme, se opune la orice: "M-am obisnuit de atita timp, nu are rost sa raspund la toate atacurile. Eu cred ca unora dintre noi le-ar trebui niste binocluri, ca sa vada ca judetul acesta a luat-o intr-un sens bun si daca nu este asa, o sa ma contrazica cetatenii, la vot. Eu va dau un singur exemplu: toate drumurile judetene sint praf facute. Sint zone care sint impracticabile si se pune intrebarea de ce am ajuns in starea asta. Alocarile anuale au fost foarte mici, cu circa 2 milioane de euro nu se pot face 20 de km de covor asfaltic. Noi avem 600 de km. Greutatea portanta pe fiecare roata, la mijloacele care circula pe drumurile publice este foarte mare si daca nu umblam la structura drumurilor, nu facem nimic. Am facut 70 de km de asfalt anul trecut, dar va spun ca peste 2 ani de zile, nici asta nu mai este. Dar problema este alta: daca noi vrem sa facem ceva pentru copiii astia, bine, daca nu vreti, asta este. Cred ca tinerilor le trebuie si astfel de spatii de distractie si de recreere".
Vicepresedintele CJ, Gheorghe Chiru, a fost de parere ca ideea, in principiu, e buna, dar locul e prost ales: "Ideea de a aduce sala de bowling in locul acesta, care oricum a avut focalizat asupra lui atentia opiniei publice, de-a lungul timpului, atrage dupa sine o nemultumire. Orice investitie e foarte buna daca exista mijloacele financiare, dar partea care deranjeaza este faptul ca se petrece totul in aceasta cladire. Nu era nici o problema, daca gaseam o alta locatie in municipiu pentru sala de bowling".
Stancu a precizat ca s-a ales Casa Tineretului, ca locatie, dat fiind ca acolo oricum era prevazuta din constructie o sala de bowling, iar amenajarile necesare vor costa mult mai putin decit daca s-ar lua totul de la zero. In final, consilierii au aprobat alocarea celor 23 de miliarde lei vechi pentru amenajarea salii de bowling, durata de executie a proiectului fiind de 7 luni.