Zilele Şcolii "Mihai Eminescu" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Zilele Şcolii "Mihai Eminescu"

Săptămâna aceasta, cadrele didactice şi elevii Şcolii "Mihai Eminescu" au organizat o serie de manifestări cultural-educative dedicate marelui poet. Ca în fiecare an - începând cu 1995 când şcoala a primit numele "Mihai Eminescu" -, şi anul acesta, de 15 ianuarie, elevii organizează spectacole, expoziţii, întâlniri de suflet, invită diferite personalităţi şi, împreună, aduc un omagiu celui cunoscut drept Luceafărul literaturii româneşti. "Este o îndatorire de a educa elevii noştri în respect pentru valorile naţionale, în respect pentru Eminescu", a precizat directorul instituţiei, prof. Maria Neicu.
Astfel, săptămâna aceasta, în şcoală, au putut fi vizionate expoziţia "Constelaţia 23 în imagini şi cuvinte potrivite - 1967-2010", expoziţia de fotografii cu instantanee din şcoală grupate sub genericul "Memoria clipei, 1967-2010", expoziţia de carte "Mihai Eminescu", o alta de desene realizate de elevii claselor a II-a B şi a IV-a C - "Poezia eminesciană în imagini" şi expoziţia de fotografii care ilustrează versurile eminesciene, realizată de elevii clasei a V-a B. Tot săptămâna aceasta, elevii claselor I - V au vizionat o prezentare Power- Point a biografiei poetului, numită "Mihai Eminescu- Luceafărul".
Pe parcursul săptămânii au mai fost organizate momente poetice, "Stele în cer", clasa a V-a D şi "Eminescu printre noi", clasa a VI-a A. De asemenea, micuţii de la clasele I C şi II B şi-au prezentat portofoliile realizate conform temei date "Portretul lui Eminescu văzut de noi", iar cei de la clasele speciale Step by Step, II B şi a III B l-au prezentat şi ei pe Eminescu, aşa cum îl percep la vârsta de 8 - 9 ani. Clasa a VI-a B a organizat activitatea "Eminescu şi matematica", a VII-a E expoziţia de lucrări plastice "Frânturi din universul eminescian", iar a VII-a B, "O mască şi un chip". În plus, elevii din ciclul gimnazial au participat şi la o serie de audiţii muzicale din lirica eminesciană, iar cei din a VI-a B au organizat un moment emoţionant "Colind prin vers eminescian".
O activitate importantă este programată astăzi, începând cu ora 12.00, la Biblioteca "Panait Istrati". Este vorba despre lansarea noului număr al revistei şcolii "Constelaţia 23", anul IX, nr 17, şi festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului naţional de creaţie literară "Mihai Eminescu"- ediţia a XIII-a.
Tot astăzi, începând cu ora 16.00, în aula Universităţii "Constantin Brâncoveanu" sunt programate simpozioanele concurs, "Hermeneutica textului eminescian", la care participă elevii claselor a VII-a B şi a VIII-a A, şi "Textul eminescian în limba engleză", la care participă elevii clasei a VII-a B. Acţiunea se încheie cu lansarea volumului de poezii "Pagini cu venin", conceput de colectivul clasei a VIII-a A.
Şi cum nu te poţi simţi cu adevărat împlinit dacă nu îţi cunoşti trecutul, ieri şi astăzi, elevii şi actuala generaţie de cadre didactice au programate două întâlniri de suflet cu învăţătorii şi profesorii pensionari - "De ziua noastră, vă invităm din nou la şcoală!". "Invitaţii noştri vor participa la diverse activităţi şi le va fi prezentat site-ul şcolii. Este, de fapt, un bun pretext de a împărtăşi gânduri şi amintiri despre anii de început ai şcolii, dar ne dorim a fi şi un dialog colegial cu profesorii şi învăţătorii din generaţia tânără", a mai spus Neicu. Cum şi viitorul este important, astăzi, elevii clasei a IV-a C organizează un moment artistic la care îi au ca invitaţi pe preşcolarii grădiniţei "Micul prinţ".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro