Împuşcături în Poligonul Muchea, de Ziua Jandarmeriei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Împuşcături în Poligonul Muchea, de Ziua Jandarmeriei

* la Poligonul de la Muchea s-a desfăşurat "Ziua Porţilor Deschise", în prezenţa autorităţilor locale şi a unor grupuri de elevi

Infractori mascaţi şi înarmaţi, împuşcături, urmăriri cu câini-jandarmi, hoţi puşi la pământ - au fost câteva dintre "ingredientele" spectacolului prezentat de jandarmi, de ziua lor. Ieri, 3 aprilie, jandarmii brăileni au sărbătorit "Ziua Jandarmeriei", cu exerciţii demonstrative puse în scenă de luptători de la Detaşamentul Mobil şi câini de serviciu. Pentru a marca această zi, la Poligonul de la Muchea s-a desfăşurat "Ziua Porţilor Deschise", în prezenţa autorităţilor locale şi a unor grupuri de elevi, părinţi şi profesori, care au asistat cu interes la activităţile demonstrative. Jandarmii au organizat ateliere de prezentare a tehnicii şi armamentului din dotare, trageri demonstrative ale luptătorilor de la Detaşamentul Mobil, dar şi exerciţii de autoapărare. 04jand1Vizitatorii au fost captivaţi de câinii-jandarmi, care, împreună cu dresorii, au prezentat modul de acţiune în situaţia depistării unor hoţi. Jandarmii i-au încântat pe cei prezenţi şi cu un exerciţiu de intervenţie, al grupei antiteroriste, în situaţia unui atac armat la Trezorerie. S-a procedat astfel la urmărirea autorilor, încercuirea şi reţinerea lor, după ce aceştia s-au refugiat în sediul unei societăţi comerciale învecinate. "Doi infractori mascaţi şi înarmaţi, la bordul unui autovehicul, atacă obiectivul şi sustrag un sac cu bani. După acest atac, persoanele încearcă să fugă, însă sunt oprite de către grupa de intervenţie, alarmată prin dispeceratul nostru", a fost scenariul atacului, după cum ne-a spus plt. Sorin Neftode, din cadrul Compartimentului Relaţii Publice al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Brăila.
Tot ieri, militari din cadrul IJJ Brăila au primit recompense din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Astfel, doi ofiţeri au primit emblema de merit "Acţiuni Umanitare clasa a II-a", doi subofiţeri au primit distincţie de serviciu pentru "Îndeplinirea în condiţii deosebite a misiunilor încredinţate", un subofiţer a fost înaintat în grad, iar trei ofiţeri şi şapte subofiţeri au primit mulţumiri pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu.
Conducerea Jandarmeriei Brăila a recompensat 14 ofiţeri şi 34 de subofiţeri pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, iar alţi şapte ofiţeri şi 35 de subofiţeri au fost felicitaţi pentru activitatea desfăşurată.
Ieri, s-au împlinit 162 de ani de când a fost semnată "Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi", de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica - la 3 aprilie 1850, act care a pus bazele Jandarmeriei Române.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro