Agentul României pentru CEDO susţine că şi-a îndeplinit obligaţiile privind Dosarul Revoluţiei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Agentul României pentru CEDO susţine că şi-a îndeplinit obligaţiile privind Dosarul Revoluţiei


Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a invitat Guvernul României, la 4 noiembrie 2008, să formuleze observaţii cu privire la admisibilitatea şi fondul cauzei "Asociaţia 21 Decembrie Bucureşti", Mărieş şi Vlase împotriva României, aşa-zisa cauză a Revoluţiei. "Termenul limită pentru prezentarea acestor observaţii a fost fixat pentru data de 26 februarie 2009, dată până la care Guvernul le-a trimis Curţii Europene a Drepturilor Omului. Guvernul, prin intermediul Agentului Guvernamental, respectă procedura şi exigenţele Curţii Europene a Drepturilor Omului", se arată în răspunsul transmis de Ministetrul de Externe, după ce Asociaţia "21 Decembrie" acuzase luni Guvernul României că refuză să trimită documentele necesare la CEDO.
"În acest context, trebuie precizat că Agentul Guvernamental îşi exprimă punctul de vedere numai în cadrul procesual instituit de Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor sale Fundamentale şi de Regulamentul Curţii Europene. Orice discuţie în afara acestui cadru este de natură să prejudicieze procedura derulată în faţa instanţei europene de la Strasbourg", se mai arată în răspuns.
MAE arată că, în ceea ce priveşte cauza Asociaţia "21 Decembrie Bucureşti", Mărieş şi Vlase împotriva României, Agentul Guvernamental şi-a îndeplinit obligaţiile care îi reveneau potrivit Convenţiei şi Regulamentului Curţii Europene.
În ceea ce priveşte cauza "Asociaţia 21 Decembrie Bucureşti", Mărieş şi Stoica împotriva României (aşa-zisa cauză a "mineriadei") termenul în care Guvernul român trebuie să prezinte observaţiile asupra admisibilităţii şi fondului este de 2 iunie 2009, mai informează Ministerul de Externe.
"Ministerul Afacerilor Externe îşi reafirmă încrederea în soluţiile pronunţate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului", se evidenţiază în răspuns.
Asociaţia 21 Decembrie a cerut luni reprezentanţilor CEDO să pună în vedere Guvernului României, prin Agentul Guvernamental, să depună la CEDO dosarele referitoare la perioada decembrie 1989 - iunie 1990, referitoare la Revoluţie şi mineriade, deoarece până acum ar fi refuzat să le trimită acestei instanţe.
Potrivit solicitării Asociaţiei "21 Decembrie" adresată Curţii Europene a Drepturilor Omului, refuzul reprezentanţilor Guvernului ar rezulta tocmai din faptul că instanţa europeană a dispus ataşarea acestor dosare, lucru care nu s-ar fi întâmplat, iar termenul dat de Curtea Europeană a expirat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro