Blaga a spus că DGIPI nu trebuie să concureze cu alte structuri ale statului cu atribuţiuni similare, exemplificând SRI, serviciul secret al Armatei şi cel al Ministerului de Externe, şi a precizat că reducerea personalului va reduce şi paralelismele din cadrul acestui serviciu. Democrat-liberalul, a declarat, pe 2 octombrie, când a devenit ministru interimar al MAI, că el consideră că DGIPI ar trebui să ajungă sub control parlamentar şi că analizează posibilitatea reorganizării Direcţiei, al cărui număr de angajaţi a crescut la aproximativ 3000, faţă de peste 1000 câţi erau în mandatul său.
După audierile de marţi, Blaga a spus că votul comisiilor a fost pentru programele pe care el le propune, democrat-liberalul apreciiind că "s-a trecut peste antipatii". El a precizat că întrebările de la audieri au fost serioase şi că va putea lucra cu membrii comisiilor, cărora le-a şi cerut ajutorul în anumite domenii.
Vasile Blaga, propus pentru portofoliul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare de specialitate, cu 46 de voturi pentru şi 10 voturi împotrivă, fiind înregistrate şi 4 abţineri.
Audierile au avut loc în Comisiile pentru administraţie publică şi cele pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor.
