• în excursia de la Bucureşti, elevii, însoţiţi de cadrele didactice, au mers la Târgul Internaţional de Mobilă BIFE SIM 2016 • în cea de-a doua excursie, ei au vizitat una dintre cele mai frumoase zone din ţară: valea Siriului
Bobocii care au ales să vină la Liceul Tehnologic “Grigore Moisil”, profilurile Fabricarea produselor din lemn şi Electronică şi automatizări, precum şi la clasa de profesională - Tâmplar universal şi electromecanic au avut parte, chiar la început de an şcolar, de două activităţi care au îmbinat în mod fericit procesul de învăţare cu evenimente recreative.
Aceste activităţi au fost reprezentate de excursii oferite atât elevilor, cât şi profesorilor liceului, şi au fost organizate de unitatea de învăţământ.
Prima excursie a fost la Târgul Internaţional de Mobilă BIFE SIM 2016, organizat în luna septembrie la Romexpo, Bucureşti. Pe parcursul vizitei, elevii au asistat la demonstraţii practice realizate de producători, demonstraţii prin care au putut vedea care sunt cele mai noi procese tehnologice de prelucrarea a lemnului.
În cea de-a doua excursie, elevii de clasa a IX-a au mers în judeţul Buzău, unde au vizitat una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din ţară: barajul Siriu şi hidrocentrala Nehoiaşu.
“În anul şcolar 2016-2017, Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” îşi propune să confirme şi să dezvolte preocuparea de a face procesul educativ cât mai atractiv pentru elevii noştri. Elevii claselor a IX-a, liceu şi profesională, au fost încântaţi să vadă cum informaţiile pe care le primesc în şcoală, corespunzătoare atât profilului de prelucrare a lemnului, cât şi profilului electric, îşi au corespondentul în practică, în viitoarele lor meserii. Şcoala românească, punând accent pe relaţia între teorie şi practică, face învăţământul tehnic cât mai atractiv. Totodată, aceste activităţi au contribuit la asimilarea unor cunoştinţe de cultură generală, la facilitarea procesului de socializare între elevi, dar şi între elevi şi profesori, la cultivarea simţului pentru frumos, la perceperea şcolii şi procesului de învăţare dintr-o altă perspectivă”, a spus Alexandru Diţă, director al Liceului “G. Moisil”.