Bugetarii buni, bugetarii răi şi restul fraierilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Bugetarii buni, bugetarii răi şi restul fraierilor

O parte din aceste sporuri au fost eliminate, o parte au încetat de la sine - a venit legea salarizării bugetarilor, chipurile, cu scopul de a elimina unele inechităţi în această privinţă -, însă unii au continuat să beneficieze de ele, cam un sfert din totalul celor 1.200.000. În urma unor controale pe la instituţiile publice, Curtea de Conturi a stabilit că vreo 300.000 de angajaţi din sistemul de stat au încasat sporuri ilegale, obligându-i pe aceştia să returneze banii obţinuţi necuvenit.
Noua coaliţie de guvernare s-a gândit însă bine, că tot vin alegerile, şi a decis că e cazul să facă o faptă bună pentru aceşti bugetari şi să-i ierte de plata acelor sume. Proiectul fusese iniţiat de UDMR, pe vremea vechii coaliţii de la Putere, pe considerentul că sporurile au fost acordate cu bună-credinţă în baza unor contracte colective şi că, astfel, banii n-ar mai trebui returnaţi. Argumentul a fost preluat şi de noua coaliţie şi, uite-aşa, bugetul s-a uşurat de câteva sute de milioane de lei.
Dă-o dracu' de Curte de Conturi, dă-i naibii pe ceilalţi bugetari, vreo 900.000 la număr, care din rea-credinţă, probabil, n-au avut asemenea contracte colective cu aşa sporuri, dă-i încolo pe fraierii de contribuabili! Important este să facem capital electoral.
Şi tot pe acest considerent se vor reîntregi şi salariile tuturor bugetarilor, iar pensionarii îşi vor primi banii reţinuţi pentru asigurările de sănătate. Or fi sau n-or fi bani la buget, ne împrumutăm, că de-aia eram cu gura mare când vechea Putere făcea împrumuturi!
Bun, cu bugetarii - "cei care au dus greul crizei", vorba actualului premier, a fostului premier şi a actualului preşedinte -, am rezolvat-o. Cu pensionarii la fel. Şi totuşi, cum rămâne cu sectorul privat, de la care şi bugetarii, şi pensionarii, şi premierul ori preşedintele îşi iau de fapt salariile, indemnizaţiile, diurnele, banii de protocol sau pensiile? Care or fi măsurile alea de stimulare a mediului privat, de atragere a investiţiilor, de creare de noi locuri de muncă, pe care le tot cerea până acum o săptămână actuala Putere şi la care a avut timp câţiva ani să se gândească, fiind în Opoziţie? Te-ai fi aşteptat ca aceste măsuri să fie anunţate şi puse în practică cel puţin la fel de rapid ca şi cele legate de banii bugetarilor. Nu de alta, dar şi milioanelor de angajaţi din sectorul privat li s-au tăiat salariile (mult mai devreme de iunie 2010) şi în numeroase cazuri cu mai mult de 25%, dar nimeni nu s-a agitat să le crească la loc. Angajaţii din sectorul privat au fost lăsaţi pentru 2013. După alegeri, să mai vedem ce şi cum. Până atunci, e mult mai simplu să dai, aşa cum fostei guvernări i-a fost mai simplu să taie. În rest, sunt măsuri mult prea complicate pentru nişte guvernanţi atât de populari, nu-i aşa?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro