Ce asteapta Braila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ce asteapta Braila

Semn ca, totusi, brailenii au iesit la vot într-un numar destul de mare, cel putin superior scrutinului din 2008. Era clar ca, pâna la închiderea urnelor, urma sa voteze mai bine de jumatate din populatia judetului, ceea ce da macar aparent un grad de reprezentativitate noilor sau vechilor alesi ori realesi.

Cum au votat brailenii ramâne sa se afle în cursul zilei de astazi. Oricare ar fi rezultatele, sunt convins ca toata lumea asteapta ca în acest (nou) mandat, edilii de comune, de orase sau de judet sa constientizeze mai bine ca rolul lor este unul singur: acela de a administra mai bine zona pe care o conduc. Mai bine decât au facut-o "ceilalti" si mult mai bine decât au facut-o ei însisi în cazul celor care îsi pastreaza mandatul. Asta asteapta de la ei si cei care i-au votat, si cei care nu i-au votat, ba chiar si cei care nu s-au prezentat la urne.

Oamenii asteapta de la edili sa cheltuiasca mai eficient banul public, asteapta ca edilii sa fie mai putin opaci si mult mai putin aroganti, mai exigenti cu cei care deruleaza contracte în folosul comunitatii, dar si cu angajatii din subordine, asteapta proiecte care sa atraga investitii si care sa creeze locuri de munca, asteapta sa fie mai transparenti în actul administrarii, asteapta ca localitatea si judetul lor sa arate mai bine, asteapta ca zona lor sa cunoasca un grad de dezvoltare astfel încât sa nu mai simta nevoia de a pleca în Bucuresti sau prin strainatate. Oamenii asteapta ca urbea si judetul lor sa se apropie mai mult de normalitatea secolului XXI si sa nu mai fie nevoiti sa se compare tot timpul cu alte orase ori judete, în care lucrurile se misca mult mai bine datorita primarilor sau sefilor de consiliu judetean.

Este clar ca Braila a ramas mult în urma din punct de vedere economic, iar reabilitarea unor bulevarde ori a unor obiective publice - proiecte laudabile, de altfel - nu ridica nivelul de trai si nici nu compenseaza lipsa investitiilor care sa contribuie la cresterea puterii economice a orasului si judetului. Acesta ar trebui sa fie, de fapt, telul principal al urmatorului mandat: atragerea unor investitii care sa genereze locuri de munca pe termen lung. Fara asta, Braila va ramâne tot mai în urma. Acesta a fost si ramâne un aspect în privinta caruia alesii de pâna acum n-au avut nicio viziune. Sau interes. Faptul ca prezenta la vot a fost de peste 50% arata ca multi braileni înca mai spera. Si, sincer, n-as vrea ca peste patru ani sa fiu nevoit sa scriu despre acelasi lucru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro