Cine nu a luat bac-ul în 2012, poate să pice şi la anul | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cine nu a luat bac-ul în 2012, poate să pice şi la anul

Când constaţi că prietenii (rudele) cei mai apropiaţi te trădează şi te vând pe o legătură de pătrunjel. Dar să urli de ciudă doar pentru că eşti prost şi puturos? Păi, în cazul acesta, pentru toţi cei care au ratat bac-ul în vara lui 2012, am o veste: elevii picaţi ar fi trebuit să plângă acum 4-5 ani, căci atunci era cazul să îşi dea seama (ei sau părinţii lor) că sunt bătuţi în freză şi/sau leneşi.

Apoi, i-am văzut pe ziarişti dând acelaşi titlu idiot, deci la îndemână: „Dezastru la Bac!". Ce dezastru este, frate, în faptul că nişte tulumbe de elevi, nişte manelişti care au primit educaţie de la Taraf TV, au picat un examen, fie el şi de bacalaureat? Înţeleg faptul că ziarele trebuie să îşi asigure supravieţuirea, să dea titluri bombastice, să exagereze cu bună ştiinţă, dar să vorbeşti de dezastru doar pentru că nişte piţipoance şi alţi cocalari au luat 3 la Matematică şi 2 la Română mi se pare un pic cam mult. Bre, dezastru a fost anul trecut în Japonia, când un tsunami a măturat oraşe întregi de pe faţa pământului şi au murit aproape 27.000 de oameni. Deci au murit, deci nu au şansa să învie în sesiunea din toamnă, şansă de care pot beneficia cei picaţi la bacalaureatul din vara lui 2012.
Şi, în fond şi la urma-urmei, de ce ar trebui să avem procentaj 100% (sau, poftim, măcar 85%) la bacalaureat? De ce e musai ca toţi tinerii de 18 ani să deţină o diplomă de bacalaureat? Ce, atunci când mergi să paşti vaca sau să lucrezi într-o fabrică de confecţii, trebuie să ştii să rezolvi integrale, başca să faci un eseu după Pădurea Spânzuraţilor, de Liviu Rebreanu?
Să fim serioşi. Rectorii de facultăţi sunt cei direct interesaţi ca procentul de promovabilitate la bacalaureat să fie unul mare, ca să aibă ei marfă pentru anul universtar care urmează să înceapă. Atât cei de la universităţile de stat, cât mai ales de la facultăţile particulare. E drept că orice om din România urbană şi europeană a anului 2012 ar trebui să ştie măcar să scrie corect româneşte o scrisoare de 10-12 rânduri şi să poată răspunde corect la întrebarea dacă judeţul Timiş se află în Banat sau în Ardeal. Dar aceste lucruri, oameni buni, se învaţă (sau ar trebui să se înveţe) în gimnaziu, nu la liceu. Ce să caute la liceu o tălâmbă de elev care habar nu are că Muntenia nu este sora domnului Munteanu, care e vecin de bloc cu mine şi locuieşte la etajul al doilea?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro