Mergi la conţinutul principal

CMJ Brăila. Informații utile pentru admiterea în învățământul superior militar

• candidații au avut la dispoziție patru luni pentru a se înscrie • pentru anul de învățământ 2024-2025, Ministerul Apărării Naţionale a pus la dispoziția candidaților sute de locuri, fie pentru Forțele Terestre, fie pentru Forțele Navale sau Aeriene

 

Centrul Militar Județean (CMJ) Brăila le oferă informații utile candidaților înscriși la admiterea pentru programele de studii universitare militare de licență.

Pentru anul de învăţământ 2024-2025, instituțiile de învăţământ superior militar ale Ministerului Apărării Naţionale au pus la dispoziția candidaților următoarele locuri (înscrierea s-a derulat în perioada februarie - mai a.c.):

A) Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” SIBIU - 73 locuri;

B) Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” BRAŞOV - 26 locuri;

C) Academia Navală „Mircea cel Bătrân” CONSTANŢA - 10 locuri;

D) Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” BUCUREŞTI - 212 locuri;

E) Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” BUCUREŞTI - 43 locuri;

F) Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” BUCUREŞTI - 16 locuri;

G) Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” BUCUREŞTI - 67 locuri;

H) Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” Târgu Mureş - 45 locuri.

Potrivit CMJ Brăila, datele la care se desfășoară concursurile de admitere în învățământul superior militar (comunicate până la această dată) sunt următoarele:

- 19 iulie: Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”;

- 23 iulie: Universitatea Națională de Apărare „Carol I” și Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța;

- 24 iulie: Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” și Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”.

Testul de verificare a cunoștințelor este de tip grilă și cuprinde 36 de itemi, dintre care 9 itemi la disciplina matematică, 9 itemi la disciplina informatică, 18 itemi la disciplina limba engleză. Durata totală a testului este de 3 ore. Fiecare item are patru variante de răspuns, dintre care doar una este corectă. Un sfert din numărul total de itemi au gradul maxim de dificultate.

Punctaj: la disciplinele matematică și informatică se acordă câte 1 punct pentru fiecare răspuns corect. La disciplina limba engleză, se acordă câte 0,5 puncte pentru fiecare răspuns corect. Nota pentru fiecare disciplină se constituie din punctajul cumulat pentru răspunsurile corecte la itemii corespunzători disciplinei respective, la care se adaugă câte un punct din oficiu.

Media la test se calculează astfel:

Media = 0,5 x Notă Matematică + 0,3 x Notă Informatică + 0,2 x NotăEngleză. Atenție, candidații trebuie să obțină o medie de cel puțin 5 pentru a trece testul de verificare a cunoștințelor. Sub această medie, candidații vor fi declarați „respins”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro