Peste 130 de copii, din 21 de localităţi ale ţării, au luat vineri startul la cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Pian "Virtuozii", de la Brăila, care se desfăşoară timp de două zile la Şcoala de Arte "Vespasian Lungu". Devenit în timp un eveniment cultural cu o recunoaştere tot mai largă, concursul de la Brăila a crescut constant numărul de concurenţi şi numărul de oraşe din care vin aceştia, după cum a precizat în deschidere George Romeo Bunea, directorul Şcolii de Arte. Dacă prima ediţie a fost una regională, reunind 40 de concurenţi din 6 localităţi, cea de-a doua a fost mai curtată, înscriindu-se 80 de participanţi din 11 oraşe, astfel încât concursul a devenit naţional. "Creşterea semnificativă a numărului de concurenţi, de la prima ediţie la actuala, înseamnă o recunoaştere a transparenţei şi corectitudinii juriului de specialitate. Laureaţii acestui concurs s-au impus cu mult succes în concursuri naţionale şi internaţionale de o mai mare anvergură", a declarat George Romeo Bunea. Juriul acestei ediţii a fost prezidat de prof. univ. dr. Teodor Ţuţuianu, prorector al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, având în componenţă următorii membri: conf. univ. dr. Eugen Sandu de la Facultatea de Muzică a Universităţii Craiova, Ioana Maria Lupaşcu - pianist concertist, Adriana Burcă, Mircea Bogatu şi Mircea Petrescu, profesori la Liceul de Artă şi Şcoala de Arte. Prezent pentru prima dată la Brăila, preşedintele juriului a apreciat eforturile organizatorilor, cărora le-a urat succes pe viitor, astfel încât să transforme competiţia într-una internaţională. Emoţiile de dinaintea ridicării cortinei le-au fost risipite tinerilor participanţi de către membrii juriului, care i-au îndemnat să interpreteze cu sufletul şi să nu se teamă de greşeli, ci să încerce să comunice prin muzică starea de bucurie şi de îmbogăţire spirituală.
În deschidere a susţinut un recital Ana Diaconu, elevă în clasa a IX-a, la Liceul de Artă, laureată a mai multor olimpiade şi concursuri naţionale. Competiţia, dedicată tinerilor interpreţi cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, s-a desfăşurat pe mai multe grupe de vârstă, primii intraţi în concurs fiind cei mai mici dintre participanţi.
Concursul, al cărui director artistic a fost prof. Mircea Petrescu, iar director George Romeo Bunea, a fost organizat de Şcoala de Arte "Vespasian Lungu", în parteneriat cu Liceul de Artă.
