• au participat cei 100 de profesori de religie din municipiul și județul Brăila • evenimentul a fost prezidat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian • ierarhul Dunării de Jos le-a prezentat celor prezenţi imagini de la acţiunile de sprijinire a semenilor sinistraţi, desfăşurate de Biserică în această perioadă dificilă
La finele săptămânii trecute, la Aşezământul social-filantropic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon“ Lacu Sărat s-a desfășurat Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din județul Brăila.
„Sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, cele 100 de cadre didactice care predau Religia în judeţul Brăila s-au întrunit în Sala de festivităţi „Sf. Ioan Evanghelistul“ din cadrul Aşezământului eparhial. În sală, împreună cu profesorii de religie, au fost prezenţi inspectorul eparhial din cadrul Sectorului Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, protoiereii din cele trei protopopiate ale judeţului Brăila, inspectorul şcolar pentru disciplina Religie din cadrul ISJ Brăila, precum şi preoţi şi elevi din municipiul Brăila”, precizează părintele Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei.
În deschiderea consfătuirii, Părintele Arhiepiscop i-a mulţumit Bunului Dumnezeu pentru ajutorul oferit preoţilor, cadrelor didactice şi elevilor din Eparhia Dunării de Jos. Ierarhul le-a prezentat celor prezenţi imagini de la acţiunile de sprijinire a semenilor sinistraţi, desfăşurate de Biserică în această perioadă dificilă şi le-a mulţumit profesorilor şi tinerilor voluntari din Brăila pentru implicarea activă în spijinirea celor afectaţi de inundaţii. De asemenea, ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre importanţa orei de Religie în educarea copiilor și a tinerilor şi formarea sănătoasă a acestora.
„În cadrul discuţiilor, temele abordate au vizat o scurtă analiză retrospectivă a activităţii din anul şcolar 2023-2024 şi proiectarea activităţilor pentru anul şcolar 2024-2025 privind relaţia dintre Familie, Şcoală şi Biserică, priorităţile privind ora de Religie, precum şi implicarea profesorilor de religie în parteneriatele educaţionale dintre parohii şi şcoli/licee şi programele catehetice, în baza hotărârilor Sfântului Sinod şi a legislaţiei civile în domeniu. Pe ordinea de zi s-au aflat şi aspecte legate de utilizarea metodelor moderne de predare - învăţare - evaluare diferenţiate, în contextul actual din ţară”, a mai precizat pr. Rareș Bucur.
În partea doua a consfătuirii, ierarhul a avut un dialog cu tinerii prezenţi la eveniment. Cu acest prilej, au fost dezbătute o serie de aspecte ce-i preocupă pe tineri şi pentru care aceștia doresc să afle soluţii. Părintele Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat pe cei prezenţi şi le-a oferit în dar ultimul număr al revistei eparhiale „Călăuză ortodoxă”.