Mergi la conţinutul principal

Ediția a III-a a proiectului ”Investim în Educația financiară”. Tinerii din Brăila învață să-și gestioneze banii

• peste 800 de elevi din 18 școli brăilene au participat la cea de-a treia ediție a proiectului ”Investim în Educația financiară”, eveniment organizat de ISJ Brăila cu scopul de a cultiva un comportament responsabil față de bani și resurse încă din primii ani de școală • activitățile, desfășurate cu sprijinul mai multor parteneri din domeniul financiar și educațional, au urmărit familiarizarea copiilor și adolescenților cu concepte esențiale pentru viața de zi cu zi
 

Educația financiară nu mai este un moft, ci o necesitate. A demonstrat-o și ediția a III-a a proiectului educațional Investim în Educația financiară”, organizat săptămâna trecută de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila în parteneriat cu instituții din domeniul financiar și educațional. Peste 800 de elevi din 18 unități de învățământ din județ au fost implicați într-un amplu program dedicat dezvoltării unui comportament responsabil față de bani și resurse.

Pe parcursul acestui an școlar, copiii și adolescenții – de la grădiniță până la liceu – au participat la activități diverse: expoziții de monede, jocuri de rol, dezbateri, concursuri, filme educative, sesiuni de alfabetizare financiară și chiar excursii tematice. Participarea la European Money Quiz a reprezentat o provocare bine-venită pentru liceeni, punând în valoare cunoștințele dobândite.
Proiectul s-a desfășurat în colaborare cu Agenția Brăila a Băncii Naționale a României, JA România, Fundația World Vision România, Asociația RESPIRO, BCR, Unicredit Bank, Vista Bank și BRD. Partenerii au oferit resurse, know-how și sprijin concret în livrarea conținutului educațional.

Scopul principal al evenimentului organizat este dezvoltarea unei culturi financiare de bază în rândul copiilor și adolescenților, încurajând formarea unui comportament responsabil față de resursele financiare, atât personale, cât și familiale. Inițiativa vine în contextul în care educația financiară timpurie este esențială pentru construirea unei societăți mature economic și capabile să ia decizii informate.Ne dorim să oferim antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor cunoștințe fundamentale despre bani și gestionarea lor. Prin acest proiect, punem bazele unei generații care înțelege valoarea banului, face alegeri responsabile și este pregătită pentru provocările economice ale vieții reale”, a transmis inspectorul școlar, profesor Manuela Mirela Bertescu.

Lista școlilor participante este una diversă și include atât unități din mediul urban cât și rural: Grădinița cu Program Prelungit nr. 47, Școlile Gimnaziale din Tufești, Lanurile, Romanu, Salcia Tudor, „Ion Creangă”, „Mihu Dragomir”, Viziru, Cireșu, precum și colegii și licee din municipiu – „Nicolae Iorga”, „D.P. Perpessicius”, „Ion Ghica”, „Costin D. Nenițescu”, „Panait Cerna”, „Panait Istrati”, Liceul cu Program Sportiv, „Gheorghe K. Constantinescu” și „Matei Basarab” Măxineni.
Ediția a III-a a demonstrat că interesul pentru educația financiară este în creștere, iar rezultatele sunt promițătoare. Copiii vorbesc astăzi despre economisire, bugete și alegeri financiare inteligente – subiecte care ieri păreau rezervate exclusiv adulților.
Organizarea unor astfel de evenimente publice joacă un rol major în susținerea educației financiare, deoarece oferă elevilor oportunități de învățare dincolo de sala de clasă și implică activ comunitatea locală și instituțiile partenere în formarea unei generații viitoare mai bine pregătite pentru viața economică”, a mai adăugat inspectorul școlar, profesor Manuela Mirela Bertescu.

Proiectul „Investim în Educația financiară” demonstrează încă o dată că, prin colaborare și implicare, educația poate deveni un instrument real de transformare și progres.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro