Ei sunt copiii de 10 ai Brăilei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ei sunt copiii de 10 ai Brăilei

Şapte copii excepţionali s-au remarcat în această vară în urma admiterii computerizate. Ei au media de admitere zece.
Anul acesta, cea mai mare pondere la stabilirea notei finale, 75%, a avut-o media de la Evaluarea Naţională, în timp ce media din gimnaziu a avut numai 25%. Dar pentru ei nu a contat. Nu cunosc altă notă decât cea maximă. Sunt şapte copii pe care orice şcoală i-ar dori pentru că sunt deştepţi şi conştiincioşi. Chiar dacă ei nu prea recunosc faptul că sunt conştiincioşi, este adevărat că nu s-au dus niciodată la şcoală rupţi total de ceea ce s-a făcut sau ar urma să se facă. Unii dintre ei, olimpici fiind, mai lipseau de la cursuri, dar acest lucru nu i-a împiedicat să recupereze mai târziu şi să ia note maxime. Patru dintre ei au optat pentru "Murgoci" şi trei pentru "Bălcescu". Ca în fiecare an, cotidianul "Obiectiv" va premia aceşti copii excepţionali cu câte 100 de lei fiecare.

Răbdarea şi conştiinciozitatea, "secretul" notei mari la Evaluare

Andrei Radu, multi-olimpicul Colegiului "Bălcescu" a reuşit să ia nota zece la Evaluare. "Nu m-am grăbit atunci când am rezolvat, dar am terminat destul de repede. La română am mai stat, mi-am ales frazele, dar nu a fost greu", a povestit Radu. În ceea ce priveşte media din gimnaziu, a spus că citeşte, se pregăteşte, dar nu acordă o foarte mare atenţie decât disciplinelor care-l pasionează: informatica, matematica, fizica, astrofizica. El a pus prima sa opţiune Colegiul "Bălcescu". Profesorii săi au fost Iulian Danielescu la matematică şi Adriana Bogatu la limba română.
La Colegiul "Bălcescu" a absovit cursurile gimnaziale şi eleva de zece Miruna Vlad. Pregătiri pentru Evaluarea Naţională nu a făcut, pentru că la şcoală lucra pentru olimpiada de matematică cu prof. Iulian Danielescu, iar la limba română i-a fost suficient ce a făcut în clasă cu profesoara Adriana Bogatu. Ea va rămâne şi pentru următorii patru ani tot la Colegiul "Bălcescu", la mate-info.
Maria Alexandra Bran, de la Şcoala "Ion Creangă", a reuşit să ia nota maximă la Evaluare studiind cu prof. Carmen Vlad la limba română şi cu prof. Viorica Păun la matematică. Ea s-a bazat numai pe ceea ce a învăţat la şcoală. "Profesorii au pus foarte mult suflet, la noi s-a transmis acea energie şi totul a fost foarte bine. Am avut pregătiri suplimentare, dar erau în cadrul orelor, făceam cu aceiaşi profesori, veneau toţi elevii, pregătirile erau ca oricare alte ore de curs. Subiectele mi s-au părut interesante dar nu foarte grele. Cred că de acest lucru avem nevoie, să se vadă nivelul fiecăruia". Maria va merge la Colegiul "Murgoci", la specializarea ştiinţele naturii, pentru că pe viitor acesta este domeniul pe care ar vrea să-l aprofundeze.
Cristian Grecu de la Şcoala "M. Eminescu" a studiat la limba română cu prof. Evelina Dumitraşcu, iar la matematică cu prof. Nicolae Frâncu. Şi el a participat la pregătiriile făcute la şcoală, dar a învăţat mult şi acasă. Consideră că dacă un elev era atent putea să ia notă bună, pentru că subiectele nu i s-au părut dificile. Cristian Grecu a ales să opteze pentru "Murgoci", specializare mate-info bilingv.
Tot la Şcoala "M. Eminescu", în aceeaşi clasă cu Cristian Grecu, a fost şi Gabriel Moise, şi el cu media zece de admitere. Şi pentru el, care a învăţat la clasă cu Evelina Dumitraşcu - limba română, şi cu Nicolae Frâncu la matematică, subiectele au fost uşoare. "Subiectele puteau fi şi mai grele. Le-am terminat într-o oră apoi am stat să le verific, să nu fi greşit pentru că m-am grăbit". El va merge la Colegiul "Bălcescu", specializarea mate-info.
Şi Şcoala "Vlaicu Vodă" a avut anul acesta o notă maximă de admitere, ca urmare a eforturilor făcute de eleva Florentina Ilie. A învăţat patru ani, fără să facă rabat la calitate, a fost şi la pregătirile de la şcoală, dar la matematică a fost şi în privat. "Am făcut puţină pregătire pentru că mi-a plăcut să fac şi acum am constatat că mi-a prins bine. La matematică subiectele mi s-au părut destul de uşoare. Şi la limba română m-am descurcat, subiectele au fost de dificultate medie şi nu am avut probleme", ne-a explicat Florentina Ilie. Ea a studiat la limba română cu profesoara Geanina Popescu, iar la matematică cu Sandu Manolescu. Va merge la Colegiul Colegiul "Murgoci", specializarea mate-info bilingv.
Călin Vasile de la Şcoala "Fănuş Neagu", un alt elev de zece al Brăilei, s-a pregătit la şcoală cu profesorii Daniela Tilincă la matematică şi Georgiana Ciocârlan la limba română. Şi el a reuşit performanţa de a avea media de admitere zece învăţând numai ceea ce i s-a dat la şcoală şi fiind foarte conştiincios. În timpul anilor de şcoală a învăţat mereu, a fost mereu pregătit şi acest lucru şi-a arătat rodele şi l-a făcut extrem de mulţumit. El a optat pentru Colegiul "Murgoci", specializarea ştiinţele naturii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro