NATIONAL: Armata americană preia, vineri, comanda asupra bazei antibalistice de la Deveselu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

NATIONAL: Armata americană preia, vineri, comanda asupra bazei antibalistice de la Deveselu

Forţele Navale americane vor prelua vineri, în cadrul unei ceremonii, comanda asupra bazei militare de la Deveselu, unde vor fi instalate sisteme antirachetă ale NATO, relatează site-ul publicaţiei Stars and Stripes.

În baza de la Deveselu, situată în judeţul Olt, vor fi montate, în premieră, sisteme antibalistice Aegis pentru uz terestru, o versiune modificată a instalaţiilor navale operaţionale din anul 2004.

Baza de la Deveselu, al cărei sistem antirachetă va deveni funcţional în anul 2015, va avea sute de angajaţi americani - militari şi civili. Polonia va găzdui un sistem antibalistic similar care va deveni operaţional în 2018.

Căpitanul William Garren, din cadrul Forţelor Navale americane, va fi, începând de vineri, comandantul bazei de la Deveselu, potrivit www.stripes.com.

În baza militară de la Deveselu va fi un radar Aegis SPY-1 şi 24 de interceptoare SM-3 (Standard Missile-3), de tipul Block IB.

Sistemul Aegis, instalat pe nave militare sau pe platforme maritime, are rolul de a intercepta rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune. În prezent, există cel puţin 24 de sisteme Aegis instalate pe nave militare americane, patrulând în Oceanul Pacific şi în Marea Mediterană. Sistemul antirachetă NATO din Europa are obiectivul de a contracara ameninţări reprezentate de ţări precum Iranul. O altă componentă a sistemului antibalistic este sistemul terestru mobil de mare altitudine THAAD, instalat pe camioane militare.

În februarie, Departamentul american al Apărării a anunţat că va efectua studii privind impactul asupra mediului pentru eventuala construire a patru sisteme terestre antirachetă pe Coasta de Est a Statelor Unite, pe fondul recomandărilor de reconfigurare a dispozitivului de apărare. Michael Gilmore, director în cadrul Pentagonului responsabil de Teste operaţionale şi evaluarea dispozitivelor de apărare, a recomandat Agenţiei americane pentru Apărarea Antirachetă reconfigurarea dispozitivului antibalistic terestru, după o serie de teste eşuate din ultimii ani. Studiile privind impactul asupra mediului vor dura aproximativ 24 de luni, iar decizia privind construirea sistemelor antirachetă va fi luată în funcţie de rezultate. Cele patru locaţii propuse sunt Fort Drum (statul New York), poligonul naval SERE (Portsmouth, statul Maine), Baza Ravenna (Ohio) şi Baza Custer (statul Michigan).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro