Pe de altă parte, "greii" din PDL nu sunt de urnit. Nu mă refer la înlăturarea lor de la butoanele decizionale ale partidului, ci la determinarea lor de a merge pe aceleaşi principii cu care au pornit la drum. Este evident că gruparea Blaga ştie că, dacă nu face tot ce trebuie făcut, pierde alegerile. Deci, le rămâne o singură posibilitate: să câştige preşedinţia partidului şi să înceapă să negocieze cu USL de pe acum. Dar şi asta comportă riscuri, deoarece, pentru a guverna, USL trebuie să ia peste 50%. Dacă USL ia sub 50%, PDL-ul primarilor va trebui să meargă iar cu căciula-n mână la Băsescu.
Aşa se face că, după elucidarea misterului privind înscrierea în cursa pentru preşedinţia PDL, mai multe personaje importante din PDL s-au şi pronunţat în favoarea unuia sau altuia dintre candidaţi. Dar aici trebuie făcută o remarcă: în timp ce susţinătorii lui Boc au fost tranşanţi, cei cunoscuţi ca acoliţi ai lui Blaga stau în expectativă, rezervaţi în declaraţii şi acuzând toţi că vor să vadă mai întâi cu ce se prezintă preopinenţii. Două concluzii se trag de-ndată: 1. susţinătorii lui Boc concep într-un mod clar adeziunea lor şi exclud variantele de compromis; 2. susţinătorii lui Blaga s-au transformat în unii care votează cu "cine câştigă". Cum Blaga îi cunoaşte prea bine, ştie la ce să se aştepte, aşa că va negocia în buna tradiţie iliesciană.
De la Brăila n-avem mare lucru de transmis - "politica lu' Baboi". Dom' preşedinte Dumitriu a declarat că se zbate metafizic între "să vedem" şi "care are programul mai bun". Profesionist, nimic de zis! Deci, de abia de acum încolo o să aflăm ce-i de capul lui Boc şi ce-i de capul lui Blaga, asta dacă Blaga va candida până la urmă.
