În faţa completului de judecată au fost prezenţi miercuri Omar Mucles, Omar Mahmoud şi Tartoussi Mustafa.
Apărătorul lui Mustafa Tartoussi a cerut revocarea măsuri de interdicţie de a părăsi ţara pentru clientul său. „Există o hotărâre a Curţii de Apel Constanţa prin care s-a dispus revocarea măsurii de interdicţie de a părăsi ţara, măsură menţinută şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În 21 februarie 2008 Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea Parchetului de a reinstitui interdicţia de părăsi ţara.Vreau să menţionez faptul că clientul meu şi-a valoricat dreptul de a părăsi ţara, a fost în concediu în străinătate. Cumulat, din august 2006, de când s-a instituit interdicţia de a părăsi teritoriul României, s-au însumat 1.098 de zile. Între timp, clientului meu i s-a născut un copil în străinătate, la o maternitate din Londra, copil pe care clientul meu nu l-a văzut niciodată", a spus Ionel Haşotti, avocatul lui Mustafa Tartoussi.
Ionel Haşotti a mai adus în sprijinul solicitării sale şi o altă motivaţie. „Mustafa Tartoussi nu are dreptul la liberă circulaţie, în schimb are încrederea autorităţilor române, a Guvernului României, care a autorizat un transport de muniţie de război spre o ţară din Orientul Mijlociu, transport efectuat de nava incriminată în acest dosar, Iman T", a spus avocatul Ionel Haşotti.
Şi avocatul fraţilor Omar Mahmoud şi Omar Mukles, depuseseră anterior termenului de judecată de miercuri, 25 noiembrie, o cerere similară, la care inculpaţii au renunţat. "Vreau să precizez că cererea noastră a fost făcută ca urmare a decesului mame noastre, pentru că am fi dorit să mergem în pelerinaj. Cum însă acea perioadă a trecut, am decis să renunţăm la cerere", a spus Omar Mukles în faţa instanţei.
