Rezultate finale BAC! Andra Maria Munteanu, singura elevă cu media 10 din Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Rezultate finale BAC! Andra Maria Munteanu, singura elevă cu media 10 din Brăila

* Andra este absolventă a Colegiului Național ”Gh. M. Murgoci”, fiind și șefa de promoție a liceului * după afișarea rezultatelor finale, Brăila rămâne pe locul 3 pe țară

 

 

Vineri, 12 iulie, s-au afișat rezultatele finale la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, iar Brăila are acum o medie de 10! Cea care a reușit această performanță este Andra Maria Munteanu, absolventă a Colegiului Național ”Gh. M. Murgoci”, specializarea filologie bilingv engleză. Aceasta a obținut inițial nota 10 la probele scrise de limba română și sociologie, iar la istorie nota 9,85. A avut curajul să depună contestație și după recorectare a primit nota 10. O altă performanță cu care tânăra se poate mândri este titlul de șefa de promoție a colegiului.

De menționat că Andra Maria Munteanu a obținut media 10 și acum patru ani, la examenul de Evaluare Națională.

Brăila rămâne pe locul 3 în ierarhia pe țară

După afișarea rezultatelor după contestații, potrivit datelor Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar Județean Brăila, județul nostru rămâne pe locul 3 în ierarhia națională, cu o rată de promovare în rândul promoției curente de 89% (87,5% înainte de contestații). Pe primul loc se află județul Cluj – 90,3%, iar pe locul doi județul Galați – 89,8%. Cele mai slabe rezultate sunt în județele Ilfov – 64%, Harghita – 67% și Mehedinți – 70%.

Din cei 1.576 candidați din promoția curentă care au participat la examen, 1.402 au reușit să promoveze (1.379 candidați înainte de contestații). Pe cele trei mari filiere statistica se prezintă astfel: filiera teoretică – 95,1%, filiera tehnologică – 71,4%, filiera vocațională – 85,7%.

Dacă e să ne raportăm la rata cumulată de promovare (promoția curentă și promoțiile anterioare), aceasta este acum de 84,2% (82,6% înainte de contestații). În total, la examen au participat 1.719 candidați, din care au promovat 1.477 (1.420 înainte de contestații).

În ceea ce privește contestațiile, la Brăila au fost depuse 635 cereri de recorectare a lucrărilor: 277 la Limba română, 168 la proba obligatorie a profilului și 190 la proba la alegere a profilului și specializării. La română, circa 66% dintre candidați au primit o notă mai mare după recorectare, diferențele între nota inițială și cea finală fiind în general între 50 sutimi și 1 punct. La polul opus, aproximativ 34% au primit o notă mai mică, notele fiind mai mici tot cu 50 sutimi-1 punct. La proba obligatorie a profilului, circa 67% dintre candidați au primit o notă mai mare după contestații, la fel cum s-a întâmplat și la proba la alegere a profilului și specializării.

A crescut promovabilitatea și la nivel național

Așa cum precizează Ministerul Educației, după soluționarea contestațiilor depuse (51.373), se înregistrează 101.725 de candidați promovați, cu 2.354 de candidați mai mult față de rezultatele inițiale (99.371 de candidați).

Astfel, din totalul celor 130.041 de candidați prezenți (116.698 din promoția curentă și 13.343 din promoțiile anterioare) au promovat 97.066 de candidați din promoția curentă (83,2%), respectiv 4.659 din promoțiile anterioare (34,9%). Rata de promovare (toți candidații) se situează la 78,2%. Au fost declarați respinși 28.213 candidați.

”Detalierea diferențelor între evaluarea inițială și evaluarea în urma contestațiilor, pe probe, va fi făcută publică după ce va fi finalizată analiza acestora. În cazul a două lucrări (una la Limba și literatura română și una la Matematică) au fost identificate erori umane la încărcarea acestora, iar în etapa de contestații lucrările au fost reîncărcate și evaluate. Pentru aceste lucrări, diferența între nota afișată inițial și cea finală este de 5,4p, respectiv 3,55p. Menționăm că aceste diferențe nu sunt cauzate de erori în procesul de evaluare”, a precizat Ministerul Educației.

A doua sesiune de examen din acest an se va desfășura în perioada 8 - 30 august, fiind precedată de etapa de înscriere (15 - 22 iulie).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro