Anunţul a fost făcut, ieri, la Slatina, de către un oficial al armatei SUA, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Prefectura Olt. Potrivit acestuia, anual vor fi alocate alte 20 de milioane de dolari pentru întreţinerea bazei.
Secretarul de stat pentru afaceri europene, Bogdan Aurescu, a declarat, la rândul lui, că la baza de la Deveselu vor staţiona între 150 şi 200 de militari ai SUA, existând posibilitatea ca numărul acestora să fie suplimentat. "Baza va fi operaţională în 2015. Costurile vor fi suportate de Statele Unite. În bază vor fi 150-200 de militari americani, cu posibilitatea de a ajunge la 500", a declarat Bogdan Aurescu.
Subsecretarul de stat al SUA pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, Ellen Tauscher, a arătat, în timpul conferinţei de presă, că este onorată să fie în România şi a mulţumit autorităţilor locale din Olt pentru sprijinul acordat. "România capătă un rol de primă importanţă în noua capacitate de apărare antirachetă a NATO. Această cooperare este o ilustrare a modului în care colaborează guvernele noastre pentru a transforma în realitate decizia istorică a NATO referitoare la apărarea antirachetă de la Summitul de la Lisabona. Amplasarea oferă o nouă misiune şi noi oportunităţi bazei de la Deveselu şi oraşelor învecinate", a spus Ellen Taucher.
Cele două delegaţii urmau să viziteze în cursul după-amiezii de ieri baza aeriană de la Deveselu.
