Mergi la conţinutul principal
Polițiștii au venit cu sfaturi și jocuri interactive pentru copii

Săptămâna Națională a Siguranței Rutiere, la sfârșit

*elevi din  localitatea Râmnicelu au fost vizitați de polițiștii Serviciului Rutier, care au marcat încheierea oficială a primei ediții a ”Săptămânii Naționale a Siguranței Rutiere”, prin activități educative și interactive dedicate siguranței tinerilor participanți la trafic *tinerii pietoni, bicicliști și utilizatori de trotinete electrice au fost instruiți de polițiștii rutieri cu privire la principalele reguli de circulație pe care trebuie să le respecte

 

 

Siguranța rutieră pentru copii, fie ei pietoni, bicicliști sau utilizatori de trotinete. La data de 23 mai, a venit rândul copiilor din localitatea Râmnicelu să fie vizitați de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, care au marcat încheierea oficială a primei ediții a ”Săptămânii Naționale a Siguranței Rutiere”, prin activități educative și interactive dedicate siguranței tinerilor participanți la trafic. Tinerii pietoni, bicicliști și utilizatori de trotinete electrice au fost instruiți de polițiștii rutieri cu privire la principalele reguli de circulație pe care trebuie să le respecte pentru a se deplasa în siguranță pe drumurile publice. ”Elevilor le-au fost prezentate regulile de circulație, importanța cunoașterii acestora, modul de deplasare pedestru, cu bicicleta, trotineta sau rolele, modul de traversare a străzii, comportamentul în mijloacele de transport în comun, toate acestea având scopul de a preveni producerea unor evenimente rutiere nedorite, feedback-ul fiind unul pozitiv. Activitatea a continuat cu patrula școlară, echipată corespunzator, care a acționat la trecerea de pietoni din zona unității de învățământ, îmbunătățind traficul rutier în zonă și contribuind la conștientizarea printre cetățeni a importanței respectării regulilor de circulație. Împreună construim siguranța rutieră!”, au spus polițiștii.

Elevi implicați în jocuri practice, alături de polițiști

 Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brăila – Biroul Siguranța Școlară și Biroul Proximitate au derulat, în perioada 22-23 mai, activitățile de informare și prevenire în cadrul Săptămânii ”Școală în Siguranță”. S-au desfășurat activități și jocuri sau filme tematice la Colegiul Național ”Ana Aslan” Brăila și Școala Gimnazială ”Vasile Alecsandri” Brăila.

Elevilor le-au fost reamintite principalele reguli pe care trebuie respectate în unitatea de învățământ, care elemente din comportamentul lor care ar putea fi sancționate, fie la nivelul școlii, prin regulamentul școlar, fie la nivelul instituției poliției, fiind considerate contravenții sau infracțiuni. ”Informații utile privind cyberbullyingul, criminalitatea informatică sau consumul și traficul de droguri au fost aduse în discuția pe care polițiștii brăileni au purtat-o cu elevii din clasele gimnaziale și liceale. Pentru înțelegerea adecvată a informațiilor, elevii au fost implicați în jocuri practice, care prin intermediul ochelarilor, care simulează starea generată de consumul de băuturi alcoolice sau de substanțe, au putut constata cum se produc schimbări asupra percepției vizuale a spațiului și a obiectelor din jur, precum și asupra echilibrului și a orientării. Elevii au fost invitați să descopere și alte conținuturi informative pe site-urile oficiale: sigurantascolara.ro și oradenet.ro”, au transmis reprezentanții Poliției Brăila.

 Concomitent, polițiștii de ordine publică au desfășurat activități de informare și conștientizarea a elevilor cu privire la violența în mediul școlar, la școlile gimnaziale ”Al. I. Cuza” Brăila, ”Vlaicu Vodă” Brăila, din comuna Gemenele și comuna Viziru.

Cu toate că evenimentul inițiat de Poliția Română în această săptămână s-a încheiat, polițiștii brăileni sunt încrezători că informațiile transmise și discuțiile purtate cu elevii și cu personalul didactic vor avea un ecou și în perioada următoare, care să genereze un sentiment de siguranță școlară crescut și un climat optim procesului educativ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro