Simulare Evaluare Națională 2025. Elevii brăileni stau mai bine la matematică decât la Limba română | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Simulare Evaluare Națională 2025. Elevii brăileni stau mai bine la matematică decât la Limba română

Simularea Evaluării Naționale (EN VIII) 2025 a avut loc în  perioada 17 - 19 martie, iar rezultatele finale au fost comunicate pe 31 martie numărul notelor de 10 a fost limitat, una singură la Limba română și trei la Matematică • corectarea a fost  digitalizată, cu lucrările scanate și încărcate pe o platformă digitală gestionată de Ministerul Educației, și făcută de doi profesori evaluatori din alte județe, pentru a se asigura o evaluare imparțială   

 

Simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții de clasa a VIII-a din județul Brăila s-a încheiat, iar rezultatele au fost comunicate individual elevilor pe 31 martie. Participarea elevilor la cele două probe scrise a fost mai ridicată la Limba română, cu o prezență de  85,67% , față de 84,76% la Matematică. Rezultatele obținute arată că procentul de promovabilitate la Brăila a fost de 67,16% la Limba română  și 75,87%  la Matematică.
În ceea ce privește performanțele de top,
s-a obținut o singură notă de 10 la Limba română și  trei note de 10 la Matematică.
Aceste rezultate subliniază faptul
că, deși majoritatea elevilor a reușit să atingă baremul minim necesar pentru promovare, puțini sunt cei foarte bine pregătiți, astfel că un procent important de elevi trebuie să își îmbunătățească performanțele înaintea examenului real.
Evaluarea lucrărilor a fost realizată în format digitalizat, cu respectarea riguroasă a procedurilor pentru obiectivitate maximă. La nivelul județului Brăila, în procesul de evaluare au fost implicați 108 profesori la Limba română și 97 profesori la Matematică.
Lucrările elevilor au fost distribuite aleatoriu către evaluatori din toată țara, iar acolo unde au existat diferențe mari între notele acordate de cei doi corectori, lucrările au fost recorectate de alți doi profesori, pentru a asigura o evaluare echitabilă.

 

Măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor
Rezultatele simulării nu sunt publice, ci sunt comunicate individual fiecărui elev și analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ. Scopul acestor analize este de a identifica punctele slabe și de a lua măsuri pentru îmbunătățirea pregătirii elevilor înainte de examenul oficial. În perioada următoare, școlile vor organiza discuții cu elevii pentru a evidenția punctele slabe și punctele forte, ședințe cu părinții pentru a-i implica în procesul de pregătire și consilii profesorale pentru stabilirea unor strategii eficiente de recuperare și consolidare a cunoștințelor.

 

Apel la mobilizare înaintea examenului oficial

Inspectorul școlar general adjunct, Daniela Petre, a subliniat importanța mobilizării elevilor în ultimele luni de pregătire: “Mai sunt mai puțin de trei luni până la Evaluarea Națională, iar rezultatele simulării trebuie să fie un punct de plecare pentru îmbunătățirea performanțelor. Este esențial ca elevii să profite de acest timp pentru a-și îmbunătăți rezultatele. Prima probă, cea de Limba română, va avea loc pe 23 iunie, urmată de proba de Matematică pe 24 iunie.  Îi încurajăm pe toți să trateze cu seriozitate pregătirea și să valorifice fiecare oportunitate de învățare”.
În perioada următoare, Inspectoratul Școlar Județean Brăila va coordona acțiuni de sprijin pentru elevi, bazate pe analiza detaliată a rezultatelor simulării. Profesorii vor avea acces la lucrările și borderourile de evaluare, pentru a putea oferi un feedback constructiv elevilor.
Simularea a oferit un indicator clar al nivelului actual de pregătire, iar elevii și profesorii mai au timp să își consolideze cunoștințele înaintea examenului real. Mobilizarea și seriozitatea în pregătire vor face diferența în iunie, când se va susține Evaluarea Națională 2025.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro