Surle, dezamăgiri şi un liberal visând la Cezar | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Surle, dezamăgiri şi un liberal visând la Cezar

* senatorul Constantin Cibu s-a dovedit a fi un mare admirator al imperialismului romanic

Această săptămână politică a debutat prin ploaia de "confetti" social-democrate oferită de PSD Brăila proaspăt înscăunatului lor preşedinte, Victor Ponta. Din seria de declaraţii cu parfum de optimism al câtorva dintre membrii marcanţi ai filialei judeţene a PSD Brăila, apărute în ediţia de luni a ziarului "Obiectiv", vi le oferim pe cele mai "viguroase" înscrise la capitolul "după război, mulţi entuziaşti se arată".
Astfel, deputatul Cristian Rizea s-a arătat extrem de încrezător în capacitatea lui Ponta de a reconsolida partidul şi de a-l poziţiona pe o traiectorie ideologică capabilă să păstreze un echilibru între generaţii, precizând totodată că noul cârmaci al trandafirilor roşii îi oferă deja garanţia câştigării alegerilor din 2012 de către PSD: "Alegerea lui Ponta îmi dă garanţia clară că PSD va câştiga alegerile din 2012. Ca s-o spun pe româneşte, eu cred că domnul Ponta are sânge, ceea ce Mircea Geoană nu a avut. Cred că e un om care poate construi ceva. Sunt ferm convins că Ponta va aduce un echilibru între generaţii". Optimismul energic al deputatului Rizea şi-a găsit rapid ecou în optimismul molcom al colegului său din Parlament, senatorul Ion Rotaru. Senatorul brăilean îl creditează pe Ponta cu avantajul unei fibre politice necesare pentru o abordare mult mai curajoasă a problemelor din PSD: "Din punctul nostru de vedere, încă dinainte de Congres, victoria lui Victor Ponta era una decisivă şi necesară. Cred că Victor Ponta are viziunea problemelor din partid şi-mi pare mult mai curajos în modul de a le aborda".

"Ţintă piept" sau mârşăvia unui congres

Săptămânala conferinţă de presă a PSD-iştilor brăileni ni l-a revelat pe preşedintele filialei judeţene a partidului, Gheorghe Bunea Stancu, în rolul unui aspru analist politic de conjunctură. În ediţia de marţi a ziarului nostru aţi putut citi "disecţia" făcută de acesta pe marginea presupuselor jocuri de culise petrecute în timpul Congresului Extraordinar al social-democraţilor. Gheorghe Bunea Stancu - stând la umbra unui nor de fum numit dezamăgire - şi-a îndreptat prima critică spre calitatea organizatorică a Congresului, etichetând-o drept dezastruoasă, considerând că scăpările - intenţionate sau nu - au lăsat loc de manevră celor interesaţi. Apoi traiectoria criticii stănciene a atins următoarele ţinte: 1. modul în care au fost aleşi vicepreşedinţii ("Jocurile au fost coordonate din toate punctele de vedere, a fost vorba inclusiv de oameni aduşi la congres de Vanghelie, ca să voteze"); 2. comportamentul lui Marian Vanghelie ("Daca s-ar mai ţine un congres pe bune, Vanghelie nu ar mai lua niciun vot").

În ce priveşte rolul pe care l-a jucat în bestiarul alegerilor interne, preşedintele PSD Brăila - recunoscut pentru francheţea adjectivelor generoase pe care le foloseşte pentru a-şi caracteriza personalitatea - şi-a caracterizat poziţia în felul următor: "Eu am fost acolo «ţintă piept», iar ei nu aveau nevoie de oameni incomozi", precizând că, aşa cum arată lucrurile la ora actuală, dacă ar fi obţinut funcţia de vicepreşedinte, ar fi fost de-a dreptul neinspirat pentru Brăila.

Liberala invocare a Cezarului

Miercuri a fost ziua comparaţiilor cu detentă istorică. Întrebat dacă votul pe bază de moţiuni poate fi considerat o măsură nedemocratică şi nocivă funcţionalităţii aparatului politic sau cea mai viabilă metodă de plasare a PNL-ului pe picior de egalitate cu PDL şi PSD, capul liberalilor brăileni, Constantin Cibu, s-a exprimat în favoarea acestei metode de vot, alegând totodată să facă şi un scurt recurs la formalismul politic al Romei antice, în opinia lui, o reţetă ideală de obţinere a echilibrului politic în cadrul partidului. "Deci, există momente în viaţa unui partid când se impune mai multă disciplină. Moţiunea propusă de domnul preşedinte cred că este o metodă bună, deoarece îi impune liderului o responsabilitate mai mare. Chiar am luat cuvântul în CNEx şi am dat ca exemplu Roma antică. După cum ştiţi, atunci când erau situaţii speciale, romanii îşi alegeau un «cezar», un lider care-şi asuma toată răspunderea pentru bunul mers al imperiului", a conchis Cibu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro